25 éves a Budapest Táncszínház – Gálaest

A Budapest Táncszínházat Földi Béla koreográfus alapította 1991-ben. Az azóta számos hazai és külföldi alkotó munkáját bemutató repertoárszínház több nemzetközi fesztiválon szerepelt nagy sikerrel. Az idén huszonöt éves társulat egész évben ünnepel; új bemutatói is a Nemzeti Táncszínház, a Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Főváros Önkormányzata és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósulnak meg.

A Marsbéli krónikák című darab a Magyar Állami Operaház és a Solaris együttes közreműködésével jött létre. Az NDT koreográfusa, Jiří Pokorný munkáit Álomőrző címmel már láthatta a közönség a Müpában, és ugyanezzel a címmel, de más összeállításban, Zachár Lóránd koreográfiájával együtt ugyanitt lesz megtekinthető 2016. december 27-én.

A Budapest Táncszínház folyamatosan tart előadásokat hazai és külföldi színházakban, fesztiválokon; anyaszínháza a Nemzeti Táncszínház.

A gálaműsor keretén belül a Dózis és Bolero című darabot láthatják a kedves nézők.

Rendező: Nemzeti Táncszínház

Doze (Dózis)
Koreográfus: Jiri Pokorny
Fénytechinkus: Loes Schakenbos
Zene: Yukari Sawaki

Bolero
Koreográfus: Raza Hammadi
Rendező: Földi Béla

Az előadás a Nemzeti Táncszínház, a Müpa, az NKA, az EMMI, és a Budapest Főváros Önkormányzatának  támogatásával valósult meg

Időpont: 2016. november 22., 19:00-21:00
Helyszín: Müpa, Bp. IX., Komor Marcell u. 1.

Jegyvásárlás: https://www.mupa.hu/program/25-eves-a-budapest-tancszinhaz-2016-11-22_19-00-fesztivalszinhaz

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/931825386926917/

bpdt-galaplakat

Forrás: Budapest Táncszínház