SŐT7 – szombaton kezdődik az 5. Sissi Őszi Tánchét

Ötödik alkalommal rendezi meg a Bethlen Téri Színház a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki – soproni, dunaújvárosi, miskolci, pécsi – táncműhelyeket állítja fókuszba. A fesztivál nyitónapján a Zalai Kamaratánc Fesztivál díjnyertes koreográfiáiba pillanthatunk be, kerületi díszvendégként fellép a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjas Tabán Szerb Néptánccsoport, a házigazda Közép-Európa Táncszínház pedig a Horda című emblematikus előadásával szerepel a programban.

szorolap_2016_hirl

Az esemény kísérőprogramjaként november 19-től látható a Bethlen Galériában Bege Nóra fotókiállítása a 65 éves Magyar Állami Népi együttesről.
A fesztivál ideje alatt minden nap 16.30-tól a Madách téren táncperformanszok láthatók, melyben közreműködik Hámor József és a Gangaray Trambulin táncosai.

Program
november 19. | 19 óra – Fókuszban a koreográfusok – Válogatás a XXVII. Zalai Kamaratánc Fesztivál díjazott koreográfiáiból
Az est során betekinthetünk a színpadi néptánc, illetve a néptánc ihlette színpadi tánc aktuális helyzetébe.

november 20. | 19 óra – Sopron Balett: Mozart szelet / Labirintus
Mozart szelet (Rendező-koreográfus: Rovó Péter)
Háromtételes, finom humorú táncetűd arról, ahogy a közönség készül, útra kel és érkezik a színházba – a’ la Mozart!
Labirintus (Rendező–koreográfus: Demcsák Ottó)
A labirintus az örök emberi útkeresés szimbóluma; az etikai kétely kivetülése, hogy képesek vagyunk-e a sötétségben tájékozódni, legyőzni az ős-gonoszt és visszatalálni a fényre.

november 21. | 19 óra – Dunaújvárosi Bartók Táncszínház: Backstage
(Rendező-koreográfus: Kovács Dénes)
Bepillantást nyerhetünk egy táncszínházi előadás kulisszatitkaiba egy szerelmi szálon keresztül. Számtalan szituáció megtörténhet a színfalak mögött, és a nézők most ezt (is) láthatják. Ugyanaz…hátulról!

november 22. | 19 óra – Tabán Szerb Néptánccsoport: Szerb kóló
(Szerkesztő: Vukovits Dusán)
A gazdag szerb nemzeti kultúra tájegységeit bebarangolva, azok zenéit, énekeit, táncait, népviseleteit és hagyományait mutatja be az együttes mindhárom korosztályos csoportja.

november 23. | 19 óra – Miskolci Balett: Quixote
(Koreográfus: Kozma Attila)
A búsképű lovag kalandjai mulatságosak, mégis szívszorítóak, mert akárcsak ő, mi is szenvedünk, mikor álmaink cserbenhagynak – és nem könnyű a kivezető út az őrületből a kijózanodásig…

november 24. | 19.00 – Közép-Európa Táncszínház: Horda
(Koreográfus: Kun Attila)
A címet értelmezhetjük, mint emberek kis közösségét, akik az élet élhetőségéért csoportot alakítanak ki, de pusztító hordaként is, akik lerombolják saját életterüket.

november 25. | 19.00 – Pécsi Művészeti Szakgimnázium: Négy évszak
(Szerkesztő: Szabó Márton)
Szólók, duettek, csoportos koreográfiák után Vivaldi Négy évszak című hegedűversenyének Max Richter által átdolgozott részleteire készült egyfelvonásos alkotást láthatják.

Házigazda: Közép-Európa Táncszínház
Szakmai együttműködő partner: Hagyományok Háza

Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
www.bethlenszinhaz.hu
http://sot7fesztival.blogspot.hu/p/blog-page_13.html

Forrás: Bethlen Téri Színház
,