Anima-dalok szimfonikus köntösben

Az MR Szimfonik a Müpából sorozat keretében november 16-án az ikonikus Anima Sound System lép fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, dalaik ezúttal a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével csendülnek fel.

Anima Sound System - Fotó: Mark Somay / forrás: Müpa

Anima Sound System – Fotó: Mark Somay / forrás: Müpa

Az első hazai elektronikus tánczenekar, a számos díjjal – Arany Zsiráf, Fonogram, VIVA Comet – elismert Anima Sound System immár huszonhárom éve táncoltatja a közönséget, szimfonikus zenekarral azonban most először lép pódiumra. Az Európa majd’ minden fővárosában fellépő együttest forró hangulatú koncertek és művészi bátorság jellemzi. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat, és egészen újba kezdeni, ugyanakkor koncerten meg tudott maradni szórakoztató, sok generációhoz szóló popzenekarnak. Állandóan változó stílusú produkcióinak különlegességét elsősorban a játékosság, a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és pop, hagyományos dalok és zenei kísérletek, erdélyi magyar és zsidó népzene, rengeteg rádiós- és klipsláger (’68, Tedd a napfényt be a számba!, Csinálj gyereket!).

Az aktuális frontleány, Prieger Fanni tizenkét éve, még kisgyerekként énekelte el az Anima klipslágerét, a Tekerd! című dalt; ez a koncert viszont jó darabig az utolsó fellépése lesz Anima-színekben.

Anima Sound System
2016. november 16. 20:00; Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Közreműködik: a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

További információ:
https://www.mupa.hu/program/anima-sound-system-2016-11-16_20-00-bbnh
Facebook event: https://www.facebook.com/events/890302871103822/

Forrás: Müpa