Északi elektro-pop az I Wear* Experimenttől

Az észt trió igazi ütős, elektro-pop zenét játszik, némi post-rock hintéssel. Az I Wear* Experiment november 22-én Budapestre, a GMK-ba hozza el varázslatos zenéjét, ahol a twentees és a Fubarite társaságában lépnek fel.

 I Wear* Experiment

I Wear* Experiment

Észtország egy kicsi ország, nagyszerű hangokkal. A Baltikum legfelsőbb csücskében nem csak az internet alapvetés, hanem a zene szeretete is, így nem csoda, ha olyan zenekarok érkeznek onnan, mint a novemberben hazánkba látogató I Wear* Experiment. Az ütős északi elektro-pop trió zenéje varázslatos utazás puha elektro-pop felhők között, miközben néha váratlan, mégis káprázatos post-rock felhőkarcolókba ütközhetünk. Zenéjük nem csak hangzásában fest moziszerűen, koncertjeik vizuálja is illeszkedik a „hanglátványképekbe.” Turnéztak a Hurts-szel, döntősek voltak a helyi Eurovíziós válogatóban, Spring is Cold This Year című daluk pedig az észt elnök karácsonyi üdvözlőlapjának volt a zenéje. A csapat idén jelentette meg Patience című nagylemezét, ősszel pedig Hollandia, Németország és Lengyelország és Korea után Budapestet is megtáncoltatják. A koncert a Magyarországi Észt Intézet közreműködésével valósul meg.

Fubarite

Fubarite

Előttük a nagyon friss Fubarite és a twentees játszik A twentees lendületes indie-rock dalaival robbant be a köztudatba. A hódmezővásárhelyi zenekar májusban jelentette meg Múlandó című második nagylemezét, melyről a Good Boyhoz forgott abszurd videó a Klipszemle döntőjébe is bejutott. A csapat nemrég jelentette meg Nem, nem, nem című legújabb dalát, mely ’56 szellemében íródott. A fiatal Fubarite öndefiníciója szerint szeretné elmosni a stílusok közti határokat: „mi nem rock, pszichedelikus vagy punk zenét játszunk. Mi azt játsszuk, amit épp jónak tartunk…”

twentees

twentees

I WEAR* EXPERIMENT
https://www.facebook.com/iwearexperiment/
www.iwearexperiment.com


TWENTEES
https://www.facebook.com/twenteesmusic/

FUBARITE
https://www.facebook.com/Fubarite/