Két férfi, két nő – Óbudai Társaskör

Szombaton este két férfi, vasárnap este két nő várja a könnyedebb műfajok kedvelőit az Óbudai Társaskörben.

November 5-én, 19 órakor két Péter közös szerzői lemezének bemutatókoncertje tölti meg zenével a Kiskorona utcai Nagytermet. Az Egy igazi szó című albumot Gerendás Péter és Wolf Péter jegyzi, utóbbit régóta égette a vágy, hogy „belefolyjon” zenésztársa produkciójába, most sikerült neki, így ír minderről:

Gerendás Péter / Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Gerendás Péter / Fotó forrása: Óbudai Társaskör

„Gerendást mindig a »pesti bárd«-nak tekintettem. Előadása és szövegei tetszettek elsősorban, ezért felajánlottam, hogy zeneszerzőként befurakszom a produkciójába. Egy gyenge pillanatában igent mondott, így most megszülethetett ez a néhány dal. Komponáláskor mindig megpróbálom az előadó helyébe képzelni magamat. Ez most nagyon könnyű volt, mert Gerendás igazán egyéni szín a hazai palettán. Noha vezényeltem már koncertjét, ahol hatalmas zenekar, vokál kísérte őt, meggyőződésem, hogy a Gerendás-jelenség a leghitelesebb egy szál gitárral. Elveim ellenére némely dalba bele fogok zongorázni. Remélem, azért az eredeti szándék megmarad: Gerendás a gitárjával.”

EGY IGAZI SZÓ – Gerendás Péter és Wolf Péter lemezbemutató koncertje
2016. november 5., 19:00, Óbudai Társaskör, Nagyterem

November 6-án, vasárnap este 19 órakor a nőké a főszerep, ugyanis a színpadon Fullajtár Andrea találkozik Marlene Dietrich szellemével. A KULTKIKÖTŐ Produkciós Iroda humorral átszőtt, zenés színházi estje, a Boomerang Baby visszatérő produkció az óbudai kultúrházban. A Dietrich ABC részletei mellett a legnagyobb slágerek is elhangzanak.

Fullajtár Andrea / Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Fullajtár Andrea / Fotó forrása: Óbudai Társaskör

A produkció Fullajtár Andrea meglátása szerint nem egy Dietrich-imitációs este, inkább reflexió Marlene Dietrich életére.

„Amikor megszületett ez az ötlet, elkezdtem beleásni magam az életébe, és elképesztően magával ragadott, hogy mennyire bátor nő volt. Beszólt Hitlernek és Goebbelsnek, együtt utazott a frontra a katonákkal. (…) Egy emberjogi aktivista és egy pacifista keveredett össze benne. Nyilván közben egy szörnyeteg volt, a magánélete szintén megér egy misét, de az nagyon tetszik benne, hogy ilyen karakánul ki mert állni dolgok mellett… Dietrichnek két olyan irománya is megjelent angolul, amelyet Magyarországon még egyáltalán nem adtak ki. Az egyik az Éjszakai gondolatok, a másik, az izgalmasabb pedig a Dietrich ABC (…). Rengeteg humor, emberismeret van benne. Novák Eszter rendezővel mindketten azt gondoltuk, hogy ez az, ami jól össze tudja kötni a dalokat” – összegezte a színésznő a produkciót.

BOOMERANG BABY – MARLENE DIETRICH ABC
2016. november 6., 19:00, Óbudai Társaskör, Nagyterem

Forrás: Óbudai Társaskör