Hintalovas játszóház a Móra-múzeumban

Hintalovas játszóházzal várja az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum: a családi matinén hintázó papírlovat, filcből varrt hintalovat és különleges kollázsképet is készíthetnek a résztvevők október 29-én, szombaton 10-13 óra között.

hintalo_01

A szegedi Móra Ferenc Múzeum „Hűségparipák” című hintaló-kiállítása kapcsán hintalovas játszóházat szerveznek a családok részére. A játszóházban a kézműveskedést kedvelők varrhatnak filc hintalovat, süthetnek és díszíthetnek mézeskalácsot, készíthetnek hintázó papírlovat, saját tervezésű füzetet és keretezett kollázsképet is.

hintalo_02

A kalandos kedvűeknek Balogh Zsolt tanít majd botlovas játékokat, valamint bárki felpattanhat a múzeum folyosójára kihelyezett négy hintaló valamelyikére. A legnagyobb hintaló a felnőtteknek is tökéletes: 150 kilogrammig bárkivel el tud vágtatni a pej hintaparipa.

A „Hűségparipák” című kiállításon több mint 200 hintaló, hintalovas képeslap, fotó, ereklye látható. Találhatunk közöttük 1-2 centiméteres darabokat, karácsonyfadíszeket, dísztárgyakat és festményeket is. A lovaglásra alkalmas hintalovak között feltűnik eredeti lószőrrel borított egyed és fából faragott, műanyagból készített lovacska is.

hintalovas-jatszohaz

Forrás: Móra Ferenc Múzeum
,