„Volt egyszer egy Kaposvár” – Jordán Tamás önálló estje

„Volt egyszer egy Kaposvár” címmel indította útjára színházi sorozatát a Gödör Klub, amely a ’80-as évek legendás kaposvári színházának alkotóit szólaltatja meg.

Jordán Tamás - Fotó: Bonyhádi Károly

Jordán Tamás – Fotó: Bonyhádi Károly

A sorozat következő előadásán, 2016. október 30-án, Jordán Tamás, József Attila: Szabad-ötletek jegyzéke című estjét láthatják.

A Szabad-ötletek jegyzéke két ülésben címet viselő írás József Attila személyes vallomása magáról, kétségeiről, az elveszettségéről. József Attila 1936 májusában, a Japán kávéházban maga elé tett egy füzetet és nekilátott teleírni azt. Akkoriban, mint neurotikus beteg, Gyömrői Edit kezelése alatt állott. A pszichoterápiában ma is használatos eszköz a beteg írásainak elemzése. Ilyenkor az a feladat, hogy a páciens írjon ki magából mindent, írjon megállás nélkül, ha nem jut eszébe semmi, akkor is írjon, ha mást nem, olyan szavakat, melyek az előző szóról jutnak eszébe. Ezért a „szabad ötletek” kifejezés a címben. Két ülésben – mert az írást később otthon fejezte be.

Meghökkentő őszinteséggel vall József Attila és ezt Jordán Tamás ugyancsak meghökkentő módon adja elő. Hogy mi a meglepetés, azt az előadás nézői tapasztalják majd.

„Volt egyszer egy Kaposvár”előadás-sorozat a Gödör Klubban
Jordán Tamás önálló estje
József Attila: Szabad-ötletek jegyzéke
2016. október 30. (vasárnap), 19.00, Spicc Színpad

Jegy elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft