Születésnapok, lemezbemutató, időutazás – őszi programdömping a belváros szívében!

Október végén a klubszezon kellős közepében találhatjuk magunkat, a budapesti Gödör Klubban pedig igencsak beindult az élet és úgy látszik, idén már nem áll meg az élet, sőt! A szervezők a hosszú hétvége minden napjára tartogatnak programot nem csak a zenekedvelők számára, hiszen a koncertek mellett színházi programok, lemezbörze és design vásár is látja a Central Passage-beli klubba látogatókat.

Október 28-án a Verebes György festő és Kamondy Imre költő-színész barátságából született Cabaret Medrano 15. éves születésnapi estjét láthatjuk-hallhatjuk, amelynek különlegessége, hogy az elmúlt évek során a csapatban megfordult muzsikusok is fellépnek. A koncert kísérőrendezvénye egy kiállítás is, amely a Cabaret Medrano tagjainak „kézzelfogható” műveit mutatja be. Verebes György (zongora) festőművész, a Szolnoki Művésztelep vezetője olajfestményeit, György Andrea (hegedű) grafikáit, Kamondy Imre (ének, harmonika) fotóit, Nagy Balázs Krisztián (gitár) concept art alkotásait, valamint Rontó Lili, a zenekar legtöbb albumának borítóját és plakátját tervező grafikusművész munkáit nézheti meg a közönség. Ezen a napon fellép még a Taraf de Akácfa és a Presszó Tangó Libidó együttes is.

cabaret_medrano15_plakat

Október 29-én egy nagyon különleges időutazásra invitálnak mindenkit a Gödör Klub szervezői.  Ez az este egy kapocs lesz az 1980-as és 1990-es évek, illetve napjaink között.  A program a jelenből indul a népszerű Puszi zenekar fellépésével. Őket követi az 1990-es évek egyik meghatározó zenekara, a Csókolom. Végül ef. Zámbó István, a több mint 30 éve létező ef Zámbó Happy Dead Banddel koncertezik. Most újra előveszik a régi Bizottság-dalokat és meglepetésvendégeikkel előadják azokat.  A Bizottság 1979-ben alakult, tagjai – többek között ef. Zámbó István, feLugossy László és Wahorn András – a szentendrei Vajda Lajos Stúdió autodidakta képzőművészei közül kerültek ki. Szabadidő-zeneként határozták meg a maguk műfaját és rövidesen a nyolcvanas évek ellenkultúrájának meghatározó zenekarává váltak. A műfaji, művészeti határok áthágásával a Bizottság olyan produktumot hozott létre, amely ellenállt az ideológiailag terhelt hivatalos kánon elvárásainak, és máig hatóan új irányt szabott az alternatív kultúrának.

Október 30-án a Pál Utcai Fiúk hozza a kötelező koncertélményt. Előttük a 2010-ben alakult Anton Vezuv zenekar lép fel, akik Far Camp Song c. daluk klipje pedig nemrég a Magyar Klipszemle legjobb stylist/jelmez díját nyerte el. A 15 éve alakult Jazzékiel a kétezres évek végének egyik legizgalmasabb magyar zenekaraként lett közismert, amely 2011 után csendes pihenőt tartott, de nemrégiben visszatért és most vasárnap este ismét hallható lesz a Gödör színpadán is.

Pál Utcai Fiúk / fotó forrása: Gödör Klub

Pál Utcai Fiúk / fotó forrása: Gödör Klub

Természetesen novemberre is sok meglepetés tartogatnak a Klub szervezői, hiszen november 4-én lesz az Ocho Machoból is ismert fiatal gitáros, Mike Gotthard első szólóalbumának bemutató koncertje. Lemezén olyan világhírű muzsikusok működnek közre, mint Scott Kinsey, Gary Willis, Borlai Gergő, Anton Davidyants és Federico Malaman. Gitárjátékában keveredik a blues érzelmessége, a jazz improvizativitása, a rock energiája és a funk ritmikája.
Másnap a Malacka és a Tahó 20 éves születésnapi zsúrja keretében rengeteg meglepetés zenekar érkezik és a Malachús c. jubileumi lemezt is meghallgathatja a nagyérdemű.

Mike Gotthard / fotó forrása: Gödör Klub

Mike Gotthard / fotó forrása: Gödör Klub

A közeljövőben tehát mindenképpen érdemes ellátogatni a budapesti Gödör Klubba, ahol a sok zene mellett más műfajok kedvelői is megtalálhatják a számukra izgalmas programokat, azaz lesz még színház, tánc, irodalom, vásár, előadóest is! www.godorklub.hu

Forrás: Gödör Klub