SZÜNIDŐS PROGRAMAJÁNLAT – 2016. október–november – ÉJSZAKAI NYOMOZÁS – Kiállítás és detektívjáték holdfényben – Már csak november 6-ig!

Éjszakai nyomozás a Vajdahunyadvárban az őszi szünet alatt is!

Végéhez közeledik az új őszi interaktív kiállítás a Vajdahunyadvárban, az Éjszakai nyomozás kiállítás és detektívjáték az őszi szünet utolsó napjával, november 6-ával zárja kapuit.

01_ejszakai_nyomozas

A Mezőgazdasági Múzeumban megnyílt, látványos kiállítás és detektívjáték részvevői egy képzeletbeli, holdfényes kertbe csöppennek, ahol egy kalandos, éjszakai nyomozás részeseként egy rejtélyes bajkeverő nyomába eredhetnek. A múzeum termeit járva előbb kitanulhatják a nyomolvasás és felderítés fortélyait, hogy aztán a bűneset helyszínére érkezve, zseblámpa fényénél, bátorságukat és ügyességüket próbára téve, sikerrel gyűjthessék be az árulkodó bűnjeleket és hátrahagyott bizonyítékokat.

A sejtelmes hangulatú, félhomályos kertben barangolva a nyomozótanoncok felfedezhetik az élőlények rejtett éjszakai életét, és találkozhatnak a kert különös lakóival – a Szikrázóval, a Bódítóval, a Szürkületi Vadásszal és az Éjjellátóval –, miközben trükkös fejtörők és megtévesztő nyomok teszik próbára szemfülességüket és bátorságukat.

02_kalandos_tortenet

A feladványok megfejtéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz! Ha mindez megvan, kell még mellé egy adag kíváncsiság, logika és kitartás, hogy nyakon csíphessék a furfangos csínytevőt. Ám ha ez sikerül, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók szöveges játéklapot kapnak, melyen játékállomásról játékállomásra újabb fejtörőket oldhatnak meg. A több mint 1000 négyzetméteres elterülő, a múzeum több termén végigfutó, látványos kiállítás és detektívjáték különleges holdfényes hangulattal, egyedi installációkkal, zseblámpás nyomozással, játékos fejtörőkkel és ajándékkal várja a látogatókat.

Az ÉJSZAKAI NYOMOZÁS – Detektívjáték holdfényben című kiállítás és játék már csak november 6-ig látogatható a Vajdahunyadvárban. Az izgalmas detektívjáték az őszi szünetre való tekintettel hétfő kivételével minden nap, még a november 1-jei ünnepnapon is 1017 óráig várja a kalandvágyó látogatókat.

A A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.
A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.

Helyszín: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Nyitva tartás: hétfőn zárva, kedd-vasárnap 10–17 óráig (november 1-jén nyitva!)
Korosztályi ajánlás: 4+
A kiállítás és detektívjáték bejárása min. 1–1,5 órát vesz igénybe.

Helyszíni képek, élménybeszámolók, bővebb információ: www.facebook.com/F.Exhibition,
www.mmgm.hu
Telefonos érdeklődés: 06 1 422 0765 (keddtől vasárnapig)

0_detektivjatek

Forrás: F Exhibition

Kapcsolódó cikk: „Hogyha a Hold rá fátylat ereszt…” – Éjszakai nyomozás – Kiállítás és detektívjáték a Mezőgazdasági Múzeumban

,