"Volt egyszer egy Kaposvár" – Bezerédi Zoltán estje

„Volt egyszer egy Kaposvár” címmel indította útjára színházi sorozatát a Gödör Klub, amely a ’80-as évek legendás kaposvári színházának alkotóit szólaltatja meg.
A sorozat következő előadásán, 2016. október 21-én, Bezerédi Zoltán, Esterházy Péter: A kékszakállú herceg csodálatos élete című estjét láthatják.

Bezerédi Zoltán szinész 2016.04.14. Fotó: Horváth Péter Gyula

Bezerédi Zoltán – Fotó: Horváth Péter Gyula

„Egyszer volt, hol nem volt, orális közösülésen innen, szodomián túl, ott, ahol a kurta farkú Kékszakállú túrt, élt egyszer egy kelet-, illetőleg kelet-közép-európai Kékszakállú, egy centráljurópblaubart. Boldogan élt, míg meg nem halt. Erről tudnék még mit mondani.”

Bezerédi Zoltán 1980-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán és a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja volt 2002-ig. Ekkor szerződött a Katona társulatához, ahol már korábban is szerepelt. Jelentős, több országos hírnevet, ismeretséget hozó alakítás mellett sikeres rendező is. Sokoldalúságára jellemző, hogy több darabban koreográfusként is közreműködött, illetve foglalkoztatott filmszínész.

Ez a remek est is sokoldalúságának ékes bizonyítéka, melyen részletek hangzanak el Esterházy Péter Harmonia caelestis és A Kékszakállú herceg csodálatos élete szövegeiből.
Esterházy Harmonia caelestis című műve szövegdarabokat, családtagokat, hagyományokat kelt életre. Két részből áll, melybe az európai történelem minden fontos és igen sok lényegtelennek tűnő, megtörténtként tanult és kitalált eseménye belefér.
Az író halála óta most először kerül előadásra ez az est!

„Volt egyszer egy Kaposvár”előadás-sorozat a Gödör Klubban

Bezerédi Zoltán estje
Esterházy Péter: A kékszakállú herceg csodálatos élete
2016. október 21. (péntek), 19.00 – Spicc Stúdió

Jegy elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft

,