Az Armel Opera Festival Londonban

Az Armel Opera Festival kilenc éves történetében jelentős állomásnak számít, hogy az Egyesült Királyság fővárosába kapott meghívást a Fesztivál múlt évi sikerdarabja Mozart Varázsfuvolája, Alföldi Róbert rendezésében.

Fotó: Kállai-Tóth Anett

Fotó: Kállai-Tóth Anett

A londoni vendégjátékra a Hackney Empire Színházban, 2016. október 21-22-én kerül sor.

A varázsfuvola a Szegedi Nemzeti Színház produkciója, amely a 2015-ös Armel Opera Festivalon két díjat kapott. A nemzetközi zsűri a francia Marlène Assayag koloratúr szopránnak az Éj Királynője szerep kiváló megformálásáért és kimagasló énekesi teljesítményéért a Legjobb Énekes díját adományozta.

Az előadás  megkapta az ARTE Közönségdíjat  is, az Arte Concert weboldalán leadott legtöbb szavazat alapján.

Az Armel Opera Festival többségében külföldi operaházakkal együttműködve minden évben (június 27-július 2.) öt új bemutatót tart Budapesten, amelyeket az ARTE Televízió élőben közvetít, majd a weboldalukon szavazhatnak a nézők a legjobbnak tartott előadásra.

Az előadásról információk: http://armelfestival.org/varazsfuvola-2/
https://hackneyempire.co.uk/whats-on/the-magic-flute/

Emlékkoncert az ’56-os magyar Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulóján

Idén, az ’56-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulóján, október 23-án, egy csodálatos ünnepi koncertre várjuk szeretettel a Londonban élő magyarokat és a zeneszerető brit közönséget  a Hackney Empire Színházba.

A jubileumi koncerten a Dán Kamarazenekart a neves karmester, Fischer Ádám vezényli.

Műsoron az ‘56-os események szimbolikus műve, Beethoven Egmont nyitánya, és két csodálatos Mozart mű, a Prágai szimfónia (No. 38-as D-dúr szimfónia) és a Jupiter  szimfónia (No. 41. C-dúr szimfónia) lesz hallható.

https://hackneyempire.co.uk/whats-on/adam-fischer-conducts-danish-national-chamber-orchestra/

Az Armel Opera Festival a múlt évben tartott először Londonban ünnepi koncertet az 1956-os forradalom emlékére, nagy sikerrel. A helyszín a Cadoghan Hall volt. A koncertet a Pannon Filharmonikusok adták, Bogányi Tibor vezényletével. Közreműködött Bogányi Tibor zongoraművész, és Kulka János színművész.

Forrás: Armel Opera Festival