Mozaik Múzeumtúra Roadshow – Debrecen, 2016. október 21., péntek

Utolsó, hatodik állomásához közeledik a Mozaik Múzeumtúra országjáró roadshow-ja. Október 21-én, Debrecenben zárul a programsorozat, ahol a Déri Múzeum kiállítóhelyei és a Debreceni Református Kollégium Múzeuma várja látogatóit. A nap folyamán 5 helyszínen 19 programon vehetnek részt az érdeklődők. Múzeumpedagógiai foglalkozások, tárlatvezetések, kultúrtörténeti séták, zenés-táncos programok, interaktív alkotó foglakozások várják minden korosztály képviselőit 10 és 21 óra között!

10 és 15 óra között minden résztvevő kiállítóhelyen választhatnak az iskolások múzeumpedagógiai foglalkozást, a kiállítóhelyek tematikus programokkal várják a bejelentkező csoportokat. Tárlatvezetésre is számos lehetőséget biztosít a Mozaik Múzeumtúra Roadshow-ja, így a Déri Múzeumban a Wunderkammer című tárlatot és a Képtárat, a MODEM-ben A szabadság szigete kiállítást, a Debreceni Irodalom házában az Álmodó magyarok tárlatot, valamint a teljes Medgyessy Ferenc Emlékkiállítást is szakértővel járhatjuk be.

Két múzeum- és városnéző sétán is részt vehetnek a mozgékony kedvű látogatók. A Déri Múzeum elől indul a Biztos van, amit nem is tudtál! című városi kultúrtörténeti séta Korompai Balázs muzeológus vezetésével, míg a Poéták nyomában elnevezésű irodalmi séta a Debreceni Református Kollégium szempontjából mutatja be a múzeumot és a várost. Mindezek mellett a MODEM-ben filmvetítés, a Debreceni Irodalom Házában a népszerű DebreSlam, a Debreceni Református Kollégiumban az Oratórium zenei programja, vagy épp a Járjad, lábam! táncos bemutató és táncház nyújt majd kulturális kikapcsolódást a nap folyamán.

A Déri Múzeum, a MODEM, a Debreceni Irodalom Háza és a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás programjaira regisztrálni az info@derimuzeum.hu e-mail címen lehet 2016. október 10-éig. További infó: www.derimuzeum.hu. A Debreceni Református Kollégium programjaira regisztrálni a sinama@silver.drk.hu e-mail címen lehet 2016. október 19-én 16.00 óráig. További információk: www.muzeum.drk.hu.

A programok részletes leírása a Mozaik Múzeumtúra honlapján és az esemény Facebook-oldalán olvasható.

mozaik-roadshow-a5-szorolap_debrecen_01

Forrás: Mozaik Múzeumtúra