Sztárművészekkel és kiemelkedő eladásokkal indult idén az Art Market Budapest

A korábbi éveket is felülmúló művészeti tartalommal, kiemelkedő látogatói és vásárlói érdeklődéssel startolt az Art Market Budapest, amely ezzel megerősíti pozícióját Kelet-Európa vezető és Európa egyik kortárs képzőművészeti vásáraként. A 4 kontinens több mint 20 országából érkezett mintegy 100 kiállítót felvonultató művészeti választék illetve az azt kiegészítő programok iránt a figyelem eddig minden várakozást felülmúlt. Az Art Market Budapest a budapesti Millenárison vasárnap estig látogatható.

Fotó forrása: Art Market Budapest)

Fotó forrása: Art Market Budapest)

Az Art Market Budapest több ezer négyzetméternyi kiállítási anyaga az elmúlt napokban egyebek mellett olyan elemekkel egészült ki, mint a vásár díszvendége, a világhírű lengyel szobrász, MAGDALENA ABAKANOWICZ alkotásainak bemutatkozása az Art Market Budapest szoborparkjában, az ismert műtárgypiaci szakember, ADRIANO PICINATI DI TORCELLO, a Deloitte nemzetközi igazgatója előadása, BÖRÖCZ ANDRÁS New York-i művész többek között Ifj. KURTÁG GYÖRGY, a Párizsban élő világhírű zeneszerző közreműködésével megtartott performansza, SIMONE KLEIN, a világ vezető fotóügynöksége, a Magnum Photos európai kereskedelmi vezetőjének bemutatója, és számos más szakmai program, valamint társművészeti esemény.

Fotó forrása: Art Market Budapest

Fotó forrása: Art Market Budapest

A kereskedelmi érdeklődés már a vásár nyitva tartásának félidejében felülmúlni látszik a tavalyi eredményeket, hosszú azoknak az alkotásoknak a listája, amelyek vevőre, gyűjtőre találtak az Art Market Budapest keretében. Kiemelkedő eredmény például a kölni Galerie Koppelman – Kunstwerk Nippes sikere, a német galéria standján az ismert magyar művész, Klimó Károly The Artaud Series című, 45 darabból álló, Antonin Artaud francia költő verse által inspirált nagyszabású festménysorozata talált gazdára. További német kiállítók, köztük például a Berlini Galériák Szövetségének elnöke által alapított Tammen & Partner is sikeresen kezdték a vásári szereplést, a nemrégiben létrehozott magyarországi német művészeti alap vásárlásai hamarosan tovább fokozzák majd a sikert. Folyamatosan gyarapodnak a kiállítási falakon az eladásokat jelző piros pöttyök, mind a hazai, mind pedig a külföldi kiállítók esetében érezhető a magyar és az Art Market Budapestre érkező külföldi vásárlók a korábbi éveket meghaladó érdeklődése.

Fotó kredit: Klimó Károly, Artaud sorozat, 1988 (forrás: Art Market Budapest)

Fotó kredit: Klimó Károly, Artaud sorozat, 1988 (forrás: Art Market Budapest)

A hétvégére számos műgyűjtő jelezte érkezését az Art Market Budapestre, a vásár vasárnap is 11.00 és 20.00 óra között tart nyitva.

Art Market Budapest 2016
NEMZETKÖZI KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETI VÁSÁR
2016. OKTÓBER 13-16.; BUDAPEST, MILLENÁRIS

Forrás: Art Market Budapest
,