Mozaik Múzeumtúra Roadshow – Győr, 2016. október 14., péntek

Utolsó előtti, ötödik állomásához közeledik a Mozaik Múzeumtúra országjáró roadshow-ja. Október 14-én, Győrön várják a látogatókat a Rómer Flóris Művészeti és történeti Múzeum kiállítóhelyei. A nap folyamán 4 helyszínen 9 programon vehetnek részt az érdeklődők. Múzeumpedagógiai foglalkozások, tárlatvezetések, koncert, filmvetítés vár minden korosztályt délelőttől egészen éjfélig!

mozaik-roadshow-a5-szorolap_gyor_01

A Magyar Ispitában iskolai csoportok kétféle múzeumpedagógiai foglalkozásra is jelentkezhetnek, 10 és 14 órától a Csikóca Művészeti Műhely várja a fiatalokat játékos programjain. Ugyanitt délután 4 órától kezdődik a Mozaik Múzeumtúra Roadshow-n szokásos ingyenes PaintCocktail, a 2 órás programon egy pohár bor mellett szakember vezetésével Rippl-Rónai Maszkos Csendéletét festhetik meg a regisztrálók. Regisztráció itt!

Három különleges tárlatvezetés várja a roadshow látogatóit. 3 órától A Radnai-gyűjtemény: magyar művészet 1900-1950 című tárlatba, 4 órától pedig Bullás József Káprázat című kiállításába nyerhetünk exkluzív bepillantást az Esterházy-palotában, valamint szintén 4 órától a Vastuskós-ház Patkó Imre-gyűjteményében is vezetett tárlat indul, itt a 20. század magyar és nyugat-európai képzőművészetének válogatott alkotásait lehet megtekinteni.

A Rómer-ház felső termében az I LOVE MOZI elnevezésű program részeként fél 6-tól vetítésre ülhetünk be, a Szerelempatak című film után, maga a rendező Sós Ágnes lesz a közönségtalálkozó díszvendége. A ház pincéjének különleges atmoszférájában kap helyet 6 órától fiatal szerzők zenével egybeöltött nyitott felolvasására várnak mindenkit az Ambroozia bemutatóján. Végül pedig vissza a felsőterembe, ahol egész estés koncerten táncolhatjuk ki magunkat a Góbé zenekar táncháza keretében.

A programok részletes leírása a Mozaik Múzeumtúra honlapján és az esemény Facebook-oldalán olvasható.

mozaik-roadshow-a5-szorolap_gyor_02

Forrás: Mozaik Múzeumtúra 
,