Verica Rakočević és a NO LIMIT kollekció Budapesten

A Szerb Kultúra Hónapja részeként, a budapesti Szerb Nagykövetség gyönyörű épületében került bemutatásra Verica Rakočević, szerb divattervező legújabb kollekciója, melynek neve NO LIMIT.

Fotó: Jaksity Iván

Fotó: Jaksity Iván

A divatbemutatót számos magas rangú vendég tisztelte meg jelenlétével, köztük más országok magyarországi képviselői, magyarországi divattervezők, vállalkozók és a magyarországi szerb közösség képviselői is.

A bemutatót Gyurity Kondic Diana nyitotta meg szavaival, miszerint a szerb divattervező több, mint 30 éves munkássága alatt a szerbiai divat világának vezető egyéniségévé vált és neve immár világszerte elismert a divat világában.

A NO LIMIT kollekció minden generációhoz szól és már elnevezésében is kifejezi a határnélküliség gondolatát, melyet itt az évek múlásával és a ruhaméretek változásával hozhatunk kapcsolatba. A tervező inspirációját a szabadság nyújtotta kortalanság érzése szolgáltatta, éppen csak egy árnyalatnyi kitekintéssel a 70-es évekre, ami a ruhákon is megjelenik. Anyaghasználata ezúttal gyapjú, kasmír, selyem és bőr darabokat részesített előnyben. A divatbemutató zenei aláfestését Verica férje, Veljko Kuzmančević zeneszerző komponálta.

Verica Rakočević - Fotó: Jaksity Iván

Verica Rakočević – Fotó: Jaksity Iván

„Szeretnék köszönetet mondani a vendégeknek, hogy ilyen nagy számban megjelentek. Köszönetemet fejezem ki Rade Drobac nagykövet úrnak, akinek jóvoltából a Szerb Nagykövetség exclusive helyszínt biztosított a divatbemutatóhoz, továbbá a Szerb Kultúra Hónapja szervezőinek is” – mondta a bemutató végén Verica Rakočević.

Verica Rakočević legújabb kollekciója, mindjárt a belgrádi bemutató után, premierszerűen a budapesti szerb nagykövetségen is bemutatásra kerül, mégpedig közvetlenül a New York-i bemutató előtt.

Napjaink legismertebb szerb ruhatervezője, aki munkájával nemcsak Szerbiában, de külföldön is nagy nevet szerzett magának, 1983 óta tevékenykedik a divat világában. 1999-ben nyitotta meg a „Verica Rakočević” nevet viselő divatcéget, amelyen keresztül saját tervezésű, luxus ruhakollekcióit prezentálja.  Kreációit ez idáig számos neves rendezvényen mutatta be, többek között a Római, Milánói, Los Angeles-i, Moszkvai, Athéni, Bécsi, Szentpétervári, Dubaii, Kubai Divathét keretein belül illetve Belgrádban is.  A L’officiel divatmagazin sikeres és elismert szerkesztőjeként is megismerhettük, pillanatnyilag pedig az Inspire magazin szerkesztője. Munkáival elismert magazinok foglalkoztak világszerte, köztük a La Repubblica, a Corriere della Sera, az Il Messaggero és az olaszországi Vogue magazinok, csak hogy néhány példát említsünk.

Veljko Kuzmančević, Gyurity Kondic Diana, Svetlana Drobac, Rade Drobac, Verica Rakočević - Fotó: Jaksity Iván

Veljko Kuzmančević, Gyurity Kondic Diana, Svetlana Drobac, Rade Drobac, Verica Rakočević – Fotó: Jaksity Iván

A VR Divatcég női, férfi és gyermekkollekciókat és kiegészítőket is készít, magas színvonalú kivitelezésben.

Verica Rakočević továbbá a Belgrádi Hyatt Hotel, a Montenegro Airlines, a Belgrádi Nikola Tesla Repülőtér, a Piraeus Bank és sok más intézmény exclusive egyenruhájának megálmodója is.

„NO LIMIT” kollekció, már a nevében is a tervező életfilozófiáját közvetíti a közönség felé. A minőségi anyagok használatán és a művészi kivitelezési munkálatokon keresztül, melyekben maga a tervező is részt vállal, megkérdőjelezhetetlenül  eljut hozzánk a kortalanság üzenete, éppen csak egy árnyalatnyi kitekintéssel a 70-es évekre.

Mottója sem véletlenszerű: „Ahogyan az évek múlása vagy a ruhaméretek módosulása, úgy belső határaink átlépése sem jelenthet akadályt számunkra az életben!”

Fotó: Jaksity Iván

Fotó: Jaksity Iván

Forrás: Szerb Kulturális Központ