Színházi nyílt nap a Szegedi Nemzeti Színházban

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház

A Szegedi Nemzeti Színház évek óta hagyománnyá vált eseménye, hogy az új évad elején vendégül látja az épület falai között a város fiataljait. Fontos változásként ebben az esztendőben nemcsak az egyetemistákat, hanem a középiskolásokat is szeretettel várjuk! Az október 11-én (kedden) 10 órakor kezdődő esemény – az SZTE Kulturális Irodával közös szervezésben jött létre, és része az Őszi Kulturális Fesztiválnak.

nyilt_nap2

A nyílt napon részt vevő diákok bepillantást nyerhetnek a Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba: az érdeklődőket a társulat tagjai, valamint színházi önkéntesek vezetik végig a kulisszák mögött. A vendégek jelmezbemutatón csodálhatják meg a színház jelmezeit Papp Janó közreműködésével. Bodnár György a teátrum Örömös Mestere önként jelentkezők segítségével megmutatja, miként készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphatnak. Színházi szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatják tudásukat. Nyilvános próbákon ismerhetik meg az alkotás folyamatát.

A teátrum együttműködő partnerei közül a Somogyi-könyvtár megmutatja „drámai arcát”, az SZTE Klebelsberg Könyvtára pedig „lerántja a maszkot”!

Aki szelfit készít az épületben, majd feltölti azt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalára, színházi meglepetés ajándékot nyerhet.

Az eseménydús nap végén 19.30 órai kezdettel a Nagyszínház balett-termében Hubay Miklós Néró című színművének bérletszünetes előadása tekinthető meg.

A nyílt napra érkező egyetemi polgárok és középiskolások rendkívüli kedvezménnyel vásárolhatnak színházi bérletet a jegyirodában 10 és 17 óra között.

Fontos megemlíteni azt is, hogy programjainkat előzetes bejelentkezés esetén látássérültek számára elérhetővé tesszük. (Érdeklődés, jelentkezés a 06 20 217 6100 telefonon, vagy a bacsarika@gmail.com címen Bacsa Erikánál lehetséges.)

nyilt_nap1

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház