Indiai felnőttmesék zenével – mozgásszínházi bemutatóra készül az FAQ

Felnőttmesékből álló új színházi bemutatóra készül október 1-jén az FAQ Társulat a MU Színházban, Mesefolyamok óceánja címmel. Az előadás rendezője Varga Krisztina, aki 2014-ban végzett az SZFE fizikai színházi rendező szakán. A társulat az évad első bemutatójához vendégeket is hívott, Kőszegi Máriát és György Zoltán Dávidot, és idén új taggal is bővült az FAQ csapata, Georgita Máté Dezsővel, aki ebben az előadásban mutatkozik be. A Mesefolyamok ritmussal, fénnyel és testtel fogalmazva áradnak a színpadra, és természetesen az FAQ-tól megszokott élő zene is elmaradhatatlan.

 FAQ Társulat: Mesefolyamok óceánja (forrás: Manna Produkció)

FAQ Társulat: Mesefolyamok óceánja (forrás: Manna Produkció)

Az előadás a világszerte ismert indiai mesegyűjteményből, a Katha sarit-sagara című kötetből válogatott felnőttmesék történetei alapján folyik. A mű egyedülállóan gazdag meseirodalma ősrégi időkre nyúlik vissza, és a leggyakorlatiasabb életbölcsességekre tanít. Az előadás a Hulladémon huszonöt meséje kerettörténetébe foglalja a válogatott jeleneteket.

Mit jelent a számunkra ma Magyarországon India? Mit kezdünk ezekkel az ősi szanszkrit történetekkel, hogyan tudunk hozzájuk kapcsolódni fiatal alkotókként, és alkotó fiatalokként? A mese emlék. A mesélés örök. A mesefolyamba merülünk, hogy zubogjon tovább. Mesélünk. Kézzel-lábbal. Szavakkal, képekkel, ősi emlékekkel. Ritmussal, fénnyel, és testtel. A mesefolyamok óceánja, fizikai tanmese és színházi elbeszélés egyben, a társulat megszokott gondolkodó, nyílt stílusában.

 FAQ Társulat: Mesefolyamok óceánja (forrás: Manna Produkció)

FAQ Társulat: Mesefolyamok óceánja (forrás: Manna Produkció)

FAQ Társulat
Mesefolyamok óceánja

Játsszák:
Árvai Péter
György Zoltán
Georgita Máté Dezső
Kőszegi Mária
Tóvaj Ágnes
Orbán Borbála

Zene: Georgita Máté Dezső
Díszlet: Molnár Anna, Tárnoki Tamás
Vetítés: Kertész Éva
Asszisztens: Bocskai Virág
Dramaturg: Bodor Panna

Konzulens: Karsai György
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Varga Krisztina

Forrás: Manna Produkció