Lapbemutató a fényűző Rómáról és Pompeji pusztulásáról

Megjelent a Határtalan Régészet című magazin második száma. Az őszi lapszám főszereplője az ókori Római Birodalom mindennapjai, valamint Pompeji pusztulásának körülményei. A magazint szeptember 29-én, csütörtökön 17 órakor mutatják be a Móra Ferenc Múzeumban.

lapbemutato-meghio-2016_2

Magyarország egyetlen régészeti magazinjának frissen megjelent, második száma az ókori Római Birodalom titkaiba vezeti be az olvasót.  Kiderül, hogyan éltek a római polgárok, valamint izgalmas cikkeket olvashatunk Pompeji pusztulásáról a Móra Ferenc Múzeum aktuális Pompeji-kiállítása apropóján.

A magazin bemutatóját szeptember 29-én, csütörtökön délután 5 órakor tartják a Móra-múzeum közösségi terében. Az izgalmas témákat felvonultató újságot a főszerkesztő, Felföldi Szabolcs ismerteti majd, aki nem csak a cikkekről, hanem a magazin készítésének hátteréről is szólni fog.

Hisilicon Balong

Hisilicon Balong

A rendezvény kapcsán a résztvevők megszerezhetik a magazint a múzeum ajándékboltjában, valamint -ha a cikkek meghozták a kedvet-, bárki bebarangolhatja Pompejit a Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete házban egészen december végéig.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum