Mozaik Múzeumtúra Roadshow – Miskolc, 2016. szeptember 30., péntek

Harmadik állomásához közeledik a Mozaik Múzeumtúra országjáró roadshow-ja. Szeptember 30-án, Miskolcon várják a látogatókat a Herman Ottó Múzeum kiállítóhelyei. A nap folyamán 9 helyszínen 10 ingyenes programon vehetnek részt az érdeklődők.

A Herman Ottó Múzeum kiállítóhelyei (a központi épület és az itt található Pannon-tenger Múzeum és a Képtár, a Papszeri öreg kiállítási épület, a Miskolci Galéria Rákóczi-háza és a Thália-ház) szeptember 30-án 9.00-21.00 óráig tartanak nyitva.

A délelőtt folyamán az iskolások négy kiállítóhelyen is tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt. A programokra előzetes bejelentkezés szükséges a www.hermuz.hu/muzeumpedagogia oldalon, vagy a hermanmuzeumlatogatas@gmail.com címen.

A délutáni programok 1 órától egészen este 9-ig kínálnak kulturális szórakozást a látogatóknak. A Thália-ház elől 1 órakor indul a Tárlat-túra – Múzeumi Séta, melyen nem csak az aktuális kiállításokról, de az azoknak otthont adó épületekről is szó esik.  A Herman Ottó Múzeum központi épületének Pannon Tenger Múzeumában A Lascaux-barlang varázslatos világa program keretében 2 órától a vállalkozó kedvű látogatók elkészíthetik a lascaux-i festmény másolatát. A Papszeri Öreg Épületben tárlatvezetést tartanak az Elit alakulat című kiállításban, majd 5 órától a zene világnapja alkalmából zenei Szemere-szalon lesz Kossuth személye köré fonva.

A központi épület előtti teraszon 4 órától a PaintCocktail csapata várja a vendégeket egy jó hangulatú festésre, a programon való részvétel regisztrációhoz kötött. A Miskolci Galéria Kondor-termében Áfra János és Lázár Domokos zenés felolvasóestje várja 8 órától az érdeklődőket, ahol a közönség egy közös előadás keretében találkozhat a fiatal, kortárs költészet és a magyar jazz és könnyűzene tehetséges képviselőivel.

A programok részletes leírása a Mozaik Múzeumtúra honlapján és az esemény Facebook oldalán olvasható.

mozaik-roadshow-a5-szorolap_miskolc01

Forrás: Mozaik Múzeumtúra