Mit árulnak el rólunk a tárgyaink? – A PH21 Galéria kiállítása Paula Zuccotti: „Mindent, amit megérintünk” című projektjének képeiből a Design Hét keretében

Paula Zuccotti 6 kontinens 12 városában élő 62 különböző korú és érdeklődésű embert kért fel, hogy jegyezzék le, milyen tárgyakat érintenek meg, vesznek a kezükbe  egy napon át, az ébredés pillanatától egészen az elalvásig. A tárgyakat ezután összegyűjtötte, majd egy 4 x 2,7 méter nagyságú fehér vásznon elrendezve fotót készített róluk.

liu_71_shanghai800x1200

Vajon a fehér vászonra időrendi sorrendben akkurátusan elrendezett tárgyak mit mondanak el a tárgyak használójáról? Mit lehet megtudni egy emberről az alapján, hogy milyen tárgyakkal kerül kapcsolatba, és mi az, ami rejtve marad a külső szemlélő számára? Hogyan válnak a tárgyak történetmondóvá?

Zuccotti egy egyszerű ötletből kiindulva járja be a design, az etnográfia és a fotográfia határterületeit, a végeredmény azonban egy meghökkentően gazdag és sokrétű fotóalbum. A képek áttekinthető módon mutatják be a mai kor emberének sokféleségét; bepillantást engednek ismeretlen vagy kevéssé ismert kultúrák, messzi városok lakóinak hétköznapjaiba, ugyanakkor rámutatnak a távoli világok embereit összekötő ismétlődésekre, hasonlóságokra is. A tárgyak révén felsejlik, hogy az egyes emberek mivel foglalkoznak, mi iránt érdeklődnek vagy éppen miben hisznek. A kiállításon szereplő fotók különböző emberek életébe nyújtanak bepillantást, például a shanghaji bábművész Liu, vagy a Tokióban élő kétéves Anna egy-egy napja során kézbe vett, megérintett tárgyai segítségével.

anna_2_tokyo800x1200

A kiállítás megtekintésén túl az alkotóval is lehet majd találkozni: szeptember 26-án este 18:00 órakor angol nyelvű, nyilvános beszélgetést szervezünk.

A kiállítás megtekinthető: 2016. szeptember 22–27.

Helyszín: PH21 Galéria, 1092 Budapest, Ráday utca 55.

Nyitva tartás: a kiállítás ideje alatt 15:00 – 19:00 között, vagy előzetes egyeztetés alapján

Beszélgetés Paula Zuccottival (a beszélgetés nyelve angol): 2016. szeptember 26. 18:00

http://www.ph21gallery.com/zuccotti

http://designhet.hu/2016/program/every-thing-we-touch-by-paula-zuccotti

,