KGames: LEGYÉL TE IS RÉSZESE A KOREAI ESPORT ÉLMÉNYNEK!

League of Legends Bajnokság – Előadás
2016.09.17. | Koreai Kulturális Központ

Dél-Korea az esport (elektronikus sport) vezető nemzete, itt játszanak a világ legjobbjai olyan játékokban, mint például a Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő League of Legends.

kgames

Miért ennek a régiónak a növendékei nyerik sorban a csapatos, vagy éppen egyéni versenyeket az USA és Európa profi, szerződéssel játszó játékosai ellen?

A válasz megtalálásához a kilencvenes évek Koreájába kell visszamennünk. Ekkor terjedtek el az első kompetitíven játszható videojátékok a térségben, amik nem csak a játékosok figyelmét keltették fel, hanem köszönhetően a helyi fejlesztésű játékok sikereinek, a kormányét is, ami hamar elkezdett komoly tőkét fektetni az ágazatba. Ebben az időszakban létesültek az első internet kávézók, ahol több százan játszhattak egyszerre csapatban, vagy éppen egyedül jó körülmények között, a legújabb játékokkal. A hullám nem csak a fiatalokon söpört végig, így a teljes társadalom elfogadta az új trendet, sőt mindenki részese akart lenni annak.

Az ország vezetése felismerte, hogy mekkora lehetőség rejlik a játékosokban, ezért megkezdte a további erőforrások megmozgatását, megfizetett szakmává tette az esportot, és bajnokságokat szervezett. A hatalmas cégek, mint például a Samsung, vagy a Telekom sztárokat kovácsoltak a legjobbakból, és köszönhetően a támogatásnak olyan kultusz alakult ki körülöttük, hogy néhányuk népszerűsége vetekszik a külföldi futballistákéval is, saját nevű termékeiket milliók veszik az országban.

Manapság nem ritka az sem, hogy tévét nézve „Faker”-rel, egy profi játékossal futunk össze a reklámok alatt, pont egy esport meccs szünetében, hiszen itt több tévécsatorna foglalkozik mérkőzések szakszerű közvetítésével. Ezek az adások az interneten is elérhetőek, így szerte a világban lehet tanulni (legtöbbször angol nyelvű közvetítésekből) a naponta 12-16 órát gyakorló, szerződtetett játékosoktól.

Az utóbbi években sok kontinensen mintát vettek a koreai rendszerről, az Egyesült Államokban már hivatalos sportolóként tekintenek az esportolókra, és hazánkban is kialakulóban van egy játékos kultúra.

A KGames rendezvénysorozat többek között abból a célból jött létre, hogy segítse Magyarországon is a dél-koreai szintű esport kultusz kialakítását, és hogy megismertesse a hazai játékosokat az egyre növekvő közönséggel.

A rendezvény középpontjában egy 16 csapatos League of Legends magyar bajnokság áll, melynek döntője a budapesti Koreai Kulturális Központban kerül megrendezésre, az interneten pedig az E1 TV csatornáján követhetik figyelemmel a nézők, magyar kommentátori csapat közvetítésében. Hatvan szerencsés regisztrált érdeklődő a helyszínen fog szurkolni a játékosoknak, közvetlenül a számítógépek mellől. A rendezvény követői friss információt kapnak a koreai LCK bajnokság aktualitásairól valamint a világbajnokság alakulásáról!

A szervezők garantálják, hogy a nap során az érdeklődők megtapasztalhatják az igazi koreai esport hangulatot, az online adás követői pedig értékes tapasztalatot szerezhetnek a közvetítésből a szakkommentátorok, vagy éppen a játékosok által.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: https://www.facebook.com/events/1766418780305825/

Forrás: Koreai Kulturális Központ