A nagy sikerre való tekintettel – Új programok és további időpontok a Turizmus Világnapja alkalmából Budapesten

A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően több, már korábban meghirdetett program esetében is további időpontokkal, illetve új programokkal is várja az érdeklődőket a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

fb_nyitolap_final

Idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal turisztikai nyílt napot szervez a BFTK 2016. szeptember 27-én, amelyhez összesen 20 programmal csatlakoztak a budapesti turisztikai szolgáltatók. A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően néhány programra már minden hely betelt, azonban egyes népszerű program esetében, mint pl. a Budapest TukTuk, vagy a segway, új időpontokat is meghirdettek a szervezők. A TukTuk esetében új időpontként, 2016. szeptember 27-én 14.00-17.00 óra között a Budai Várban a Budapestinfo Pont iroda (1014 Budapest, Tárnok u. 15. – Szentháromság téri pavilon) elől ingyenes várnéző túrák indulnak. A túrákra előzetes regisztráció nem lehetséges, a részvétel érkezési sorrendben történik. A Best Way Segway is bővítette a túrák időpontjának listáját, 2016. szeptember 30-án 10 órától egy újabb csoport próbálhatja ki a városnézés ezen újszerű módját. A résztvevőket a www.budapestinfo.hu oldalon regisztráltak közül fogja kisorsolni a BFTK.

Új elemekkel is bővült a programok listája. Az Aquaworld Resort Tour keretében bárki bepillantást nyerhet a szálloda, a wellness világ és az Aquaworld élményfürdő mindennapjaiba. A regisztráltak a túrát követően féláron válthatnak belépőjegyet a fürdőbe is. Szintén újonnan csatlakozott a kezdeményezéshez a Belvárosi Nagyboldogasszony Plébániatemplom a Március 15. téren. A kétéves rekonstrukciót követően 2016. szeptember 27-én 10-13 óra között minden előzetesen regisztrált érdeklődő megcsodálhatja a templom páratlan kulturális és egyházi örökségét.

A programok nagy része ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a https://budapestinfo.hu/hu/turizmus-vilagnapja-2016 oldalon lehet.

A szervezett programok mellett egy közös ünneplésre is szeretettel várja a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a budapestieket és az ide látogatókat. A belvárosban, a Deák Ferenc téren este 6-tól zenei műsorral és a Molnár’s Kürtőskalács jóvoltából kóstoltatással várunk minden kedves érdeklődőt!

A Turizmus Világnapja alkalmából szervezett programok listája:

– Aquaworld Resort – Tour kedvezményes élményfürdőzéssel
– A megújult Belvárosi Plébániatemplom megtekintése
– Ingyenes TukTukozás Budapesten
– Ingyenes segway túra a Best Way Segway szervezésében
– Idegenvezetés a Pesti Vigadóban
– CITYRAMA kerékpáros városnézés féláron
– Mesél a Gellért fürdő
– Mesél a Széchenyi fürdő
– Mesél a Király Gyógyfürdő
– Mesél a Szt. Lukács Gyógyfürdő
– Ágak | Szervátiusz Jenő és Szervátiusz Tibor | Két szobrász, két nemzedék | Rockenbauer Zoltán kurátor tárlatvezetése a Műcsarnokban
– Ágak | Természetművészet – Változatok: Kis Gesztusok | Természetszövetség | Öko-avantgárd | Bán András vezető kurátor tárlatvezetése a Műcsarnokban
– „Láthatatlan Capa” – Robert Capa – A háború és béke képei a Mai Manó Házban
– Ingyenes ékszertisztítás és ékszertörténeti kiállítás a Dorottya Diamond Palotában
– Szabadulj féláron! Vár az Időcsapda Exit Game!
– Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum – Vendéget látni, vendégnek lenni c. kiállítás ingyenes megtekintése
– A Gödöllői Királyi Kastély Pálmaházának bemutatása – ahol a múlt és a jelen találkozik
– Ingyenes tárlatvezetés a Total Records: Fotográfia és Zene c. kiállításon a Capa Központban
– Breznay József festőművész kiállításának ingyenes megtekintése a Pesti Vigadóban
– CITY TOUR – Budapesti városnézés

További információ: https://budapestinfo.hu/hu/turizmus-vilagnapja-2016

Forrás: BFTK