Fuvola- és zongorakoncert a Római Magyar Akadémián Ginerva Petrucci és Stachó László közreműködésével

2016. szeptember 16-án, pénteken 20.30 órakor kerül sor a Római Magyar Akadémia Liszt termében (Palazzo Falconieri – Via Giulia, 1) Ginevra Petrucci és Stachó László hangversenyére. Az esten Bartók, Mozart, Schumann, Casella, Arma művei csendülnek fel.

Ginevra Petrucci (fuvola)

1989-ben született Rómában. Tanulmányait a római Santa Cecilia Konzervatóriumban végezte, majd a párizsi École Normale Alfre Cortot–on illetve a Yale Egyetemen folytatta, ahol megszerezte a Master of music és Artist diplomát. 2012–ben elnyerte a Yale Egyetem Thomas daniel Nyfenger díját. Az olasz médiában az új művészgeneráció talentumaként tartják számon.

Stachó László (zongora)

Stachó László 1977-ben született Szegeden. 2004-ben szerezte meg zenetudósi diplomáját a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, 2006-ban fejezte be pszichológiatanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, 2007-ben pedig általános nyelvészként végzett a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán. Zenekritikusként a Magyar Rádió, valamint a Muzsika című lap számára készít koncertkritikákat. Alapítója és 2000-2002 között szerkesztője volt a LélekJelenLét c. társadalomtudományi folyóiratnak (Kolozsvár-Szeged). Három alkalommal részesült köztársasági ösztöndíjban és háromszor volt Kodály Zoltán alkotói ösztöndíjas, 2003-ban az I. Országos Művészeti és Művészettudományi Diákköri Konferencián első helyezést ért el zenetudományból, 2006-ban pedig elnyerte az Európai Kognitív Zenetudományi Társaság fiatal kutatói nívódíját. Jelenleg a Zeneakadémia egyetemi adjunktusaként zenepszichológiai és zenepedagógiai tárgyakat, valamint gyakorlásmódszertant tanít, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán pedig kamarazenét, analízist és zene-, ill. előadóművészet-történetet. Főbb kutatási témái Bartók zenéje és zongorajátéka mellett a zenei előadóművészet történetéhez kapcsolódnak, valamint a zenepedagógiához (a zenei csúcsteljesítmény pszichológiai tényezői, gyakorlásmódszertan és stresszkezelés). 2011-ben Meskó Ilona és a MÁV Szimfonikusok karmester-mesterkurzusán és a Miszlai Barokk Zenei Napokon tanított.

Forrás: Római Magyar Akadémia