Pompeji borkultúrája is megjelenik a Bortéren

„Mini-kiállítással” várja a fesztiválozókat a Móra Ferenc Múzeum az idei Bortéren: a Múzsák Házában a bor és a kultúra kerül a középpontba szeptember 14-18. között. A kiállítóházban a Pompeji-kiállítás legszebb, borral kapcsolatos freskóinak lenyomatait láthatja a közönség, valamint bemutatják több magyar képzőművész „boros” témájú alkotásának lenyomatát is.

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Ismét bemutatkozik a Bortéren a Móra Ferenc Múzeum: a Múzsák Házában állítottak össze egy „mini-kiállítást” a múzeum munkatársai. A kiállítóházban a bor és a kultúra kapcsolata áll a főszerepben: borral, borozással kapcsolatos festmények, freskók, mozaikok, grafikák lenyomatait láthatják az érdeklődők.

Így beköltözött a Dóm téri házba az aktuális Pompeji-kiállítás is: a főszereplő Bacchus, a bor és mámor istene. A betérők megismerhetik a tárlat borral kapcsolatos, Bacchust ábrázoló freskóit, valamint a római korból származó, borral kapcsolatos idézeteket, melyeket magukkal is vihetnek emlékként. A házban emellett kiállítják a múzeum gyűjteményének több „boros” festmény- és grafika-lenyomatát: láthatjuk többek között Munkácsy Mihály Felszolgálólányát is.

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

A Múzsák Házában a bortér alatt folyamatosan várják az érdeklődőket a múzeum munkatársai, önkéntesei, valamint színes, zenés, verses összeállításokkal találkozhatnak a bor szerelmesei minden este 18-19 óra között.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum
,