Underground catwalk a különlegességek kedvelőinek

A MU színház falain belül rendhagyó esemény készül szeptember 19-én az L1danceFest ideje alatt.

A kivételes bemutató a LÚDBŐR címet kapta, mely magyar vonatkozású motívumokból épül fel, magyar designereket mutat be és magyar táncművészek, előadóművészek vesznek részt a létrehozásában.

l1dancefest2016_web_image

Az idén 15. jubileumát ünneplő L1danceFest a Pesti Est médiatámogatásával megvalósuló sorozatban valami különlegessel jelentkezik. Az Artista, Barbro Design, Manier, Mei Kawa, Romani, TiCCi Rockabily Clothing, és Zagabo már önmagában csalogató lehet a divat szerelmeseinek, az élményt pedig csak fokozza, hogy a tervezői ruhákat elismert művészek performanszainak kíséretében tekintheti meg a közönség. Az egyedi táncelőadást Ladjánszki Márta, az L1 Egyesület művészeti vezetője rendezi.

Ladjánszki Márta (fotó: L1 Egyesület, forrás: MU Színház)

Ladjánszki Márta (fotó: L1 Egyesület, forrás: MU Színház)

„Alkotóként a színek, formák, így a kosztümök is számomra mindig nagyon fontosak voltak. Igyekeztem alkotóként és előadóként is olyan munkákban részt venni, ahol a kosztüm, a figura és annak minden apróbb jelzése kigondolt, megformált volt. Az L1danceFestek alatt felmerült a kérdés, hogy a konferanszok miben lépjenek színpadra. Mivel az első években én is konferáltam, átéreztem ennek minden nyűgét és nyilát, hogyan lehet egy fesztiválszervezésben szexi, dögös, érdekes lenni és a sokszor hosszúra nyúló információkat izgalmasan tálalni. Alig volt arra időm, hogy kitaláljam, melyik nap milyen ruciban (hajban, sminkben, cipőben) lépjek a színpadra, lehetőleg újdonságot is becsempészve. És ekkor arra gondoltam, minek erőlködöm én ezen, amikor számtalan tehetséges magyar designer van, akiket szívesen bemutatnánk, sőt, sokan már dolgoztak táncosokkal is, mi is. Így a társművészetekre is felhívjuk a figyelmet egy ilyen nagy nemzetközi eseményen.

Amikor megkérdeztünk néhány tervezőt, szinte mindenki igent mondott és nagyon izgalmas megjelenést találtunk ki együtt. Ma az L1danceFest egyik fénypontja a „catwalk”, amikor a nézők alig várják, hogy meglássák az aznapi kreációkat és így egy kicsit a reflektort a tervezők alkotásaira is ráirányítjuk. Annyira eredményes volt ez az együttműködés, hogy most a jubileum kapcsán adta magát a lehetőség, hogy LÚDBŐR címen kortárs catwalk keretében több designert ismét bemutatva egy nagy happenning jöjjön létre, ahol a modellek az L1 Egyesület művészei.” – mondja Ladjánszki Márta.

Erős Balázs, a MU művészeti vezetője számára nagy örömet jelent, hogy a színházban talált otthonra az extrém bemutató a fesztivál ideje alatt, hiszen az intézmény valódi BEFOGADÓ-KÖZÖSSÉGI-UNDERGROUND térként működik. Ezt a három alaptételt pedig tökéletesen vegyíti mind a LÚDBŐR, mind a fesztivál ideje alatt ott látogatható további események is.

További információk a LÚDBŐRRŐL a MU színház honlapján érhetők el.

Forrás: MU Színház

mu_logo

,