35 ezer látogató felett a Pompeji-kiállítás

Átlépte a héten a 35 ezres látogatószámot a szegedi Pompeji-kiállítás: június végi megnyitása óta ennyien voltak kíváncsiak Pompeji titokzatos világára a Móra-múzeumban és kiállítóhelyein. Az újabb kerek szám átlépése apropóján már látható a tárlatról készült hangulatvideó.

Pompeji-kiállítás, Móra Ferenc Múzeum (fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum)

Pompeji-kiállítás, Móra Ferenc Múzeum (fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum)

Bő egy hónappal ezelőtt köszöntötte a szegedi Pompeji-kiállítás a 20 ezredik látogatóját, most pedig ismét kerek számot ünnepel a Móra Ferenc Múzeum. A tárlatot ugyanis már több mint 35 ezren látták a megnyitás, azaz június vége óta.

Az újabb ünneplés apropóján bemutatták a kiállításról készült hangulatvideót: a felvétel megidézi a tárlat atmoszféráját, ismerteti a legkülönlegesebb tárgyakat, melyek a Móra-múzeumban és a Fekete házban láthatóak. A videó már elérhető a múzeum Facebook-os oldalán keresztül, valamint a YouTube-on is.

A Pompeji-kiállítást egészen december 31-ig láthatják az érdeklődők több helyszínen Szegeden. A Móra Ferenc Múzeumban a katasztrófával, az építészettel, mindennapokkal ismerkedhetnek meg a látogatók, a Fekete ház pedig a gladiátoroké, a temetkezési szokásoké és az étkezésé, valamint itt látható egy erotikus miniterem is. A harmadik helyszínen, a Kass Galériában hamarosan új régészeti kiállítás nyílik a pompeji katasztrófa időszakának Csongrád megyei leleteiből.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum