Színes programokat kínál a gödöllői őszi fesztivál

Több mint negyven program közül válogathatnak a gödöllői őszi fesztivál, a GödöllŐsz vendégei szeptember 9. és november 12. között; a rendezvények között lesz a hétvégi belvárosi napok, a Múzeumok őszi fesztiválja, a Nemzetközi Hárfafesztivál és a XV. Liszt Fesztivál is.

A fesztivál első napján, pénteken adják át a Gödöllői Városi Múzeum felújított termeit és megnyitnak több állandó kiállítást, este a királyi kastély lovardájában Orff Carmina Burana című műve csendül fel – mondta el az MTI-nek Péterfi Csaba, a gödöllői önkormányzat kommunikációs igazgatója.

A rendezvényfüzér első hétvégéjén a tavaly is nagy népszerűségnek örvendő belvárosi napokon szórakozhatnak a családok. A Művészetek Házában és az Alsóparkban szombaton egyebek mellett futóversenyt, tánc-, sport- és mentési bemutatókat tartanak, miközben bemutatkozik az idei vendégtelepülés, Tiszaújváros. Szalóki Ági koncertjét sokan várják ugyanúgy, mint a sajtófotó kiállítás megnyitóját – adott ízelítőt a programokból Péterfi Csaba.

A GödöllŐsz irodalmi programjai közül szeptember 21-én Piros Ildikó Kossuth-díjas színművész Szerelem? című zenés irodalmi estjét rendezik meg. A királyi váróban Radnóti Miklós, József Attila, Paul Geraldy, Ady Endre, Nagy László, Szabó Lőrinc, Robert Burns és Shakespeare műveit hallhatja a közönség. Ugyanott október 2-án a kávéházi esték sorozat keretén belül Juhász Anna, Juhász Ferenc költő lánya mesél irodalmi kulisszatitkokat.

A fesztivál az újdonságok mellett összefog több olyan, már népszerű gödöllői eseményt is, mint például az október 7. és 9. között zajló, Vigh Andrea nevével fémjelzett Nemzetközi Hárfa Fesztivál és az október 21-től 23-ig tartó, Bogányi Gergely zongoraművészhez kötődő XV. Liszt Fesztivál – jegyezte meg a kommunikációs igazgató.

A képzőművészet kedvelői számára a település művészeti és kulturális életét meghatározó Remsey család négy generációja előtt tisztelgő öt helyszínes kiállítás-sorozat ígérkezik érdekes programnak.

A GödöllŐsz november 12-én a városi fúvószenekar 25 éves jubileumi koncertjével zárul a kastély lovardájában.

Forrás: MTI