Budapestre "költöznek" a magyarországi erdők pénteken és szombaton

Budapestre „költöznek” két napra a magyarországi erdők, amelyeket pénteken és szombaton interaktív programokon és színes műsorok kíséretében ismerhetnek meg az érdeklődők az Erdővarázs című rendezvényen, Budapest belvárosában.

A magyarországi ökoturizmus, a hazai erdők különleges erdei növény- és állatvilága, az erdészek munkája, az erdei vasutak és az erdészeti iskolák is bemutatkoznak az állami erdőgazdaságokat bemutató ingyenes családi napon, amelynek a Szabadság tér ad otthont.

Az erdész szakemberek 11 sátorban interaktív foglalkozásokon mutatják be az erdők érdekes világát, az érdeklődő gyermekek és családok számára és igyekeznek felhívni a figyelmet az erdők sokszínűségére és az ország természeti környezetére.

Minden tematikus sátorban két-két erdőgazdaság várja a látogatókat olyan foglalkozásokkal és bemutatókkal, amelyek az erdészeti erdei iskolák pedagógiai programján alapulnak és az erdészeti tevékenységek egy-egy fontos területéhez kötődnek.

A látogatók megismerhetik többek közt a fenntartható erdőgazdálkodást, a bakancsos, a kerékpáros, a vízi és a lovas turizmust kiszolgáló erdészeti közjóléti létesítményeket, turisztikai központokat, kirándulási lehetőségeket, az erdei vasutak és erdészeti erdei iskolák mindennapjait, az egész erdei életközösséget védelmező erdész munkáját, valamint a munkát adó állami erdőgazdaságok értékteremtő szerepét is.

A rendezvény ideje alatt ingyenes kerékpáros erdei akadálypálya, ugrálóvár, népi játszótér, erdei étel és italkóstoló is várja az érdeklődőket, a színpadon pedig a Kaláka, a Kiskalász zenekar, a Kaposvári Roxínház, Berecz András mesemondó és Orosz Zoltán harmonikaművész szórakoztatja majd az érdeklődőket.

Forrás: MTI