Újra URH, Európa Kiadó, Kontroll és Sziámi dalok a Gödörben

2 in Van
ELMENTEK A FIÚK, a két januári teltházas koncert után,
de erre az estére újra visszajönnek…

UjRH- URH, Európa Kiadó és más dalok
Müller Péter Sziámi AndFriends- Dalok a kezdetektől máig
(SZIÁMI, Kontroll, és a legújabbak)

2016.szeptember 10. (szombat), 20:00, GÖDÖR KLUB (Király utca 8-10.)

URH1

Az első koncert középpontjába Kiss Llaci és Salamon András reinkarnációja került, mert bizonyos értelemben ők érkeznek a legmesszebbről. 1980-ban volt az URH, a magyar alternatív szcéna rövid életű, de mégis egyik legmeghatározóbb zenekarának első koncertje. Fél éves intenzív underground zenélés után az URH feloszlott és átalakult: lett belőle Európa Kiadó és Kontroll Csoport, majd Sziámi.

Kiss Llaci (zeneszerző-basszusgitár-ének) évtizedekig zenélt az Európa Kiadóban, de mivel Ausztráliában él, egyre ritkábban tudott fellépni itthon. Vele kapcsolatban fontos információ lehet, hogy trükk-animációs szakemberként dolgozott nagysikerű nemzetközi filmekben. Grafikusként is jegyzik, Párizs és Lille után márciusban volt kiállítása Budapesten, melynek anyaga a Szépművészeti Múzeum gyűjteményébe került. A két legendás zenekar legjobb dalai közül jó néhányat ő írt és énekelt.

URH3

Salamon András (dob) az URH-ban, majd az Európa Kiadó első formációjában játszott, de egy idő után más pályára lépett; filmrendező lett, számos nagyhatású alkotást jegyez. Az SZFE, az ELTE és a Metropolitan egyetemeken filmrendezést tanít. Nevéhez fűződik az „Ashes to Ashes” című, David Bowie-ra emlékező koncert sorozat megrendezése is.

UjRH- URH, Európa Kiadó és más dalok

(Kiss Llászló, Salamon András, Vig Mihály, Keszei Krisztián, Kamondy Ágnes, Magyar Péter, Horváth Gábor, Somoskői Soma, Bakos Zita, valamint: Hámori Gabriella, Ónodi Eszter és Kamarás Iván előadásában.

URH4

Az est második részében az URH, Kontroll Csoport és a Sziámi énekes-szövegírójának zenekara, a Müller Péter Sziámi AndFriends lép fel. Ők is játszanak néhányat a mára ikonikussá vált régi dalokból, de a legütősebb új számok is terítéken lesznek.

Müller Péter Sziámi AndFriends

(Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter, Varga Orsolya, Angler Ákos, Winterverber Csaba, Roszik Hella. Velük énekelnek: a Pintér Béla és Társulatának színészei, Stefanovics Angéla, Thuróczy Szabolcs valamint a WeVox: Baka Rebeka és Bakos Zita)

Belépő: 2000/2500 Ft

Jegyek elővételben, a helyszínen, ill. a TIXA weboldalán kaphatóak.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1641007322878637/