A Stílusos Vidéki Éttermiség bemutatja: ÖRÖKSÉGÜNK ÉS KREATIVITÁSUNK

Visszatért mindenki a szabadságról? Akkor indítsuk a szorgalmi időszakot stílusos vidékjárással!

A Stílusos Vidéki Éttermiség bemutatja:
ÖRÖKSÉGÜNK ÉS KREATIVITÁSUNK
20 étterem, 20 világnézet, 20 kreatív séf, 1 küldetés

SVET8.0

Becsöngettek, de nálunk a becsöngetés a déli harangszó. Találkozzunk szeptember 11-én  12.00-kor az Érseki Palota előtti téren a Veszprémi Várban (Vár utca 16.), és éltessük a a szívből jövő vidéki vendéglátást hagyományainkra fókuszálva. Az itt kínált finomságokat a veszprémi Chianti Étterem meghívására érkező konyháknak az Örökségünk és kreativitásunk mottó jegyében kell elkészíteniük. Ez azt jelenti, hogy minden étterem egy hagyományos magyar, illetve egy modern, önazonos kreatív fogást kínál.

A stílusos vidéki éttermiség nagy, őszi közönségtalálkozója klasszikus vasárnapi ebédet rekonstruál majd. A gasztrorandevú a megyés püspök áldásával veszi kezdetét, ezután a Baricska Csárda cigányzenekara eleveníti fel a Jó ebédhez szól a nóta című rádióműsor elévülhetetlen érdemeit.

Lássuk, vajon, hogy fog hozzá a kemencében sült kenyérlángoshoz az Anyukám mondta, mit prezentál harcsapaprikás címen a pannonhalmi Viator Étterem, illetve milyen a szilvásgombóc, ha azt a házigazda, Chianti készíti? Újdonság, hogy már most megismerhető a SVÉTLAP a svet.hu-n, így a vendégek időben össze tudják állítani kóstolósorukat.

Az esemény a helyi éttermeknek is lehetőséget ad a bemutatkozásra. Az Oliva Étterem és a Villa Medici további két pluszkonyhát jelent. A 15 SVÉT-tag mellé  felsorakoznak a SVÉT-tagságra váró, úgynevezett aspiráns-éttermek, így a Spaletta (Kecskemét), a Jankovich Kúria (Rácalmás), és a Kővirág (Köveskál), az éttermek száma ezzel 20-ra nő. Éhesek tehát nem maradunk, igaz, szomjazni sem fogunk, hiszen a Balatoni-kör tagjainak borválogatásában vakon megbízhatunk. Akik pedig vásárfiával térnének haza, azok számára a helyi kistermelők piaca kínál lehetőséget a házi finomságok beszerzésére.

Kell ennél több? Igen, a közönség! A belépést most is előzetes bejelentkezéshez kötjük. Miután az első regisztrációs körben rekordidő, azaz 36 óra alatt beteltek a helyek, szeptember 6-án emelünk a látogatószámon, és 12.00-kor a veszpreminfo.hu oldalon ismét megnyitjuk a regisztrációt.

Röviden:
Dátum: 2016. szeptember 11.
Helyszín: Veszprém, Érseki Palota előtti tér (Vár utca 16.)
Vendéglátó: a Chianti Étterem és a Veszprémi Turisztikai Hivatal
Résztvevők: 20 étterem
Regisztráció: veszpreminfo.hu
Mindig friss hírek: svet.hu, facebook.com/stilusos

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) mozgalomról

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

Kik most a tagok?

Anyukám Mondta – Encs, Baricska Csárda – Balatonföldvár, Chianti Étterem – Veszprém, Erhardt Étterem – Sopron, Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád, Ikon Étterem – Debrecen, Kistücsök Étterem – Balatonszemes, Macok Bisztró és Borbár – Eger

Mandula Étterem és Bor Bár – Villány, Manga Utazó gasztroműhely – Etyek, Hernyák birtok, Nomád Hotel – Noszvaj, Palkonyha – Palkonya, Rosinante Étterem – Szigetmonostor, Viator Apátsági Étterem és Borbár – Pannonhalma, Walter Vendéglő – Perbál

SVÉTLAPfin

Forrás: SVÉT