Családi délelőtt és kurátori tárlatvezetés a #moszkvater kiállításban

AZ IDŐ URA – CSALÁDI DÉLELŐTT A #MOSZKVATER KIÁLLÍTÁSBAN
2016. szeptember 10. szombat, 10.30 – 13.00

Fotó forrása: Kiscelli Múzeum

Fotó forrása: Kiscelli Múzeum

Ezen a szombat délelőttön izgalmas képzeletbeli utazásra invitáljuk a gyerekeket, ahol egy váratlan esemény megakadályozásához vissza kell forgatnunk az idő kerekét. A kiállítóterekben zajló kaland során elszabadult emlékeket rögzítünk kollázs technikával, különleges járműveket készítünk, majd illanó képeket rögzítünk viasz technikával az Idő urának segítségével, aki az egykori Moszkva téri órába költözött.

KURÁTORI TÁRLATVEZETÉS A #MOSZKVATER KIÁLLÍTÁSBAN
2016. szeptember 10. szombat, 10.30 – 12.00

Fotó: Szalatnyay Judit - Fotó forrása: Kiscelli Múzeum

Fotó forrása: Kiscelli Múzeum

Az egykori Moszkva téri óra alatt Simonovics Ildikó kurátorral találkozhatnak az érdeklődők a Kiscelli Múzeum Templomterében, ahol a személyes hangvételű kurátori tárlatvezetésen a tér történetének rövid bemutatásán túl meghallgathatjuk ismert és hétköznapi emberek Moszkva térhez fűződő élményeit, továbbá megismerhetjük a térhez kötődő, az elmúlt évtizedekben készült művészeti projekteket: video-, film-, fotó-, képzőművészeti és irodalmi alkotásokat.

Vajon hogyan kerül egy vitrinbe Toldy Mária táncdalénekesnő habkönnyű blúza a ’60-as évekből és Török Ferenc filmrendező gyerekkori álma, az orosz űrrakéta játék? Miként emlékszik vissza Till Attila a térről induló házibulik időszakára és hogyan gondol rá Pajor Tamás? A választ megtudhatják a vezetésen, amire mindenkit sok szeretett várunk! Előzetes regisztráció a programra nem szükséges.

Forrás: Kiscelli Múzeum
,