Gazdag nemzetközi kínálattal érkezik a 15. L1danceFest

Tíz nap alatt 52 magyar és külföldi előadással, beszélgetésekkel, kiállításokkal, koncertekkel és műhelygyakorlatokkal várja az érdeklődőket szeptember 13. és 22. között több budapesti helyszínen a 15. L1danceFest kortárs táncszínházi fesztivál.

A rendezvényen idén amerikai, angol, ausztriai, cseh, dán, francia, japán, lengyel, magyar, német, norvég, orosz, olasz és szlovák művészek lépnek színpadra.

Szeptember 13-án a dán Christine Borch, valamint az orosz Oleg Soulimenko és az osztrák Jasmin Hoffer előadásaival indul a fesztivál a Közép-európai Egyetemen (CEU), ahol egy több napos szimpózium is indul Collectivity/Responsibility/Performativity címmel.

Másnap ismét a CEU-n folytatódnak a programok, egyebek között T.Bali (Rosinflux) Hanginstallációjával, valamint a francia Karine Ponties koreográfiájával. Később a Trafó Stúdióba költözik a fesztivál, fény-workshoppal, repertoár és kortárstánc táncórával, kiállítással, táncelőadással, performansszal és ingyenes filmvetítéssel várva az érdeklődőket.

Szeptember 20-án nyílik a Szlovák Intézetben Szabo Roland L1danceFest – My point of view című fotókiállítása. Majd este Kovács Kata lép színpadra a MU Színházban, ahol Jobbágy Bernadett és Kertész Endre, az amerikai Zenon Dance Company, az izraeli Uri Shafir, valamint Pataky Klári Társulata is birtokba veszi a színpadot, hogy ízelítőt adjon munkásságából.

Másnap a Bakelit Multi Art Centerben folytatódnak az események. A japán Ruri Mito workshopot tart, és fellép többek között a francia Martine Pisani, az olasz Francesca Foscarini, Szente Borbála – a testfüggesztéssel foglalkozó Beto Rea közreműködésével -, valamint Berger Gyula, aki premierrel lepi meg a közönséget.

A zárónapon nyitott beszélgetés és további izgalmas előadások lesznek a Nemzeti Táncszínház-Marczi Közösségi Tér együttműködése keretében.

A fesztivál művészi értékét emeli a hazai divatszakma is. A házigazdák mindennap más magyar divattervező ruháit fogják viselni: idén Artista, Barbro Design, Manier, Mei Kawa, Romani, Zagabo és TiCCi Rockabily Clothing kreációkban láthatjuk őket.

A kísérőprogramok között kiállítás, installáció, műhelymunkálatokba való bepillantás, koncert és catwalk bemutató is szerepel. A fesztivál helyszínei közé tartozik továbbá a Magyar Táncművészeti Főiskola és a MAMŰ Galéria.

Forrás: MTI
,