Tarot Kripta – Az Élőkép Színház személyes interaktív önismereti előadása

Az előadás

 • helyszíne: Kiscelli Romtemplom Kripta, Kiscelli Múzeum, 1037 Budapest, Kiscelli u. 108, telefonszám: +36-1-250-0304
 • időpontja: 2016. szeptember 03-04., 14.00 – 19.30, belépés 14.00 – 18.00 között egyesével
 • hossza: egyéntől függő
 • nyelve: magyar, angol
 • ára: a bent töltött idő szerint, megkezdett fél óránként 1500 Ft

  Fotó: Mucsy Szilvia (forrás: Kiscelli Múzeum)

  Fotó: Mucsy Szilvia (forrás: Kiscelli Múzeum)

Az előadásra a regisztráció kötelező a www.livingpicture.org oldalon!

A regisztráció érvényes helyfoglalás, a jegyár a helyszínen fizetendő.

A program keretében a látogatókkal egyénileg foglalkozunk, így a részvételi díj ennek megfelelően fél óránként 1500 Ft. Kérjük, hogy számoljon azzal, hogy érkezéskor előre elkérjük a zárásig tartó időszak árát, melyből a látogatás végén időarányosan visszafizetjük a fennmaradó összeget.

A Tarot kriptában 24 szereplővel találkozhat egyéni sorrendben. Egy órába átlagosan 6 találkozás fér bele, így aki minden szereplővel találkozni szeretne, annak a látogatás várhatóan közel 4 órás is lehet. A látogatást bármikor le lehet kerekíteni és be lehet fejezni, 19.30-kor pedig bezár a kripta.

A Tarot kripta kivételes előadásformát követ: kommunikációs helyzeteken keresztül önismereti előadásba vagy ha úgy tetszik filozofikus szerepjátékba hívja a nézőt. A díszlet ez alkalommal egy ókeresztény kripta, melyben a látogató egyénileg bolyong.

Belépéskor huszonnégy lefordított kártyalap közül kell választani. E lapok életszerepeink több ezer éves szimbólumai – a Tarotkártya Nagy Arkánumai (az arkánum szó gyógyírt jelent), melyek közül a belépő látogató egyet fog megszemélyesíteni a kertben tett önismereti zarándoklat során a választott arkánum színének megfelelő kalapban.

Ha a látogató elindul önmagát megkeresni és megismerni, a kripta kis tereiben rá váró Élő Tükrök – a kártyalapokról megelevenedett Nagy Arkánumok – mutatnak fel reflexiókat az ő szerepük szemszögéből a látogató szerepének, akinek az a feladata, hogy felismerje, melyek számára azok a tükrök, melyek az ő személyiségét vagy a jelen életszerepét a leginkább tükrözik. A találkozások egyes élményeit érdemes menet közben lejegyzetelni, melyhez füzetet biztosítunk.

Az előadás a látogatót arra inspirálja, hogy elgondolkodjon az élet különböző archetípusos alapfogalmairól – melyek a Tarot lapjaiban felismerhetők – azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életében, aktuális élethelyzetében. Az önismereti út célja az, hogy a látogató megértse és megélje a szerepét, és azzal kapcsolatosan olyan felismeréseket illetve elhatározásokat tegyen, melyek kihatnak majd az egyéni életére is.

Az önismereti játékhoz ajánlott a Nagy Arkánumok jelentésének alapszintű ismerete, hiszen így könnyebb elmélyedni a szerephez szóló üzenetek jelentéseinek értelmezésében vagy átélésében.

Az Octopus Tarot Labirintus 2003-2014 között 12 éven át minden évben felépült a Sziget Fesztiválon, és számos további fesztiválon Győrben (Győrkőcfesztivál), Budapesten, Újvidéken (INFANT) és Lille-ben (Lille 3000) is vendégszerepelt már. Ez a negyedik alkalom, hogy a programot a labirintis nélkül rendezzük meg, korábban sikerrel szerepelt már „Tarot rendelő”, „Tarot kripta” és „Tarot kert” néven, utóbb a Varga Márton Kertészeti Iskola japánkertjében.

„Az Octopus Tarot Labirintus „meghívás az önmagunkkal való találkozásra, önismereti igényeink kielégítésére és vállalására – méghozzá egyénileg, ki-ki a maga útját bejárva. Egy felelősségteljes utazás, mely a Tarot egyes archetípusait megszemélyesítő labirintuslakókkal folytatott interaktív találkozások hatására mély lenyomatot hagy, és egyre mélyebbre és mélyebbre hatol a játék előrehaladtával. Egy valós tapasztalat, mely lecsupaszít és megváltoztat, átalakítja azt, aki belép…” (Daniele Rizzo)

Szereplők:

 1. Mágus: Visi Márton
 2. Papnő: Kiss Anna
 3. Uralkodónő: Törzsök Kata
 4. Uralkodó: Zemlényi-Kovács Barnabás
 5. Próféta: Fenyvesi András
 6. Válaszút: Földvári Eszter
 7. Kocsihajtó: Bérczi Zsófia
 8. Igazságosság: Kreif Kinga
 9. Remete: Tankó Barnabás
 10. Sorskerék: Szabó Ági
 11. Erő: Marosán Médea
 12. Akasztott: Dulics Éva
 13. Halál: Fenyvesi Boga
 14. Mértékletesség: Jozifek Zsófia
 15. Ördög: Sipos Orsolya és Gregory Chevalier
 16. Torony: Kontur Balázs
 17. Csillag: Csikós Nóra
 18. Hold: Gulyás Anna
 19. Nap: Hrotkó Heléna
 20. Ítélet: Jobbágy Bernadett
 21. Világ: Varga Heni
 22. Bolond: Zemlényi-Kovács Zoltán
 23. Föld: Gulyás Magda
 24. Kapu: –

Művészeti és projektvezető, rendező: Bérczi Zsófia

Részletes információ, képek: www.livingpicture.org

Kapcsolat: zsofia_berczi@livingpicture.org, 70-3387002

Forrás: Kiscelli Múzeum