Irodalmat is adnak reggelire a megújult Hadikban – Jazz koncertektől lesz hangos hétfőnként Karinthy törzshelye

Közkedvelt programjait megőrzi, közben számtalan újdonsággal is várja közönségét az átalakult Hadik. Az irodalmi szalonok és bruch-ok, slam poetry estek mellett a jazz és a kreatív írás is része lesz az állandó programoknak, hűen Karinthy törzshelyének egykori szellemiségéhez.

Fotó: Gordon Eszter

Fotó: Gordon Eszter

Az őszi programját Esterházy Péter emlékesttel nyitja a megújult Hadik. Az írót 2013-ban látta vendégül az irodalmi szalon, ezért az emlékest minden kulturális programot megelőz Karinthy egykori törzshelyén. A szeptember 7-i eseményen többek között Závada Pál és Grecsó Krisztián írók, Radnóti Zsuzsa dramaturg, és Mészáros Máté színművész segít felidézni Esterházy Péter írásait, gondolatait.

Irodalmi Szalon Esterházy Péterrel, Hadik, 2013 - Fotó: Gordon Eszter

Irodalmi Szalon Esterházy Péterrel, Hadik, 2013 – Fotó: Gordon Eszter

Irodalmi Szalon Esterházy Péterrel, Hadik - Fotó: Gordon Eszter

Irodalmi Szalon Esterházy Péterrel, Hadik, 2013 – Fotó: Gordon Eszter

Irodalmi Szalon Esterházy Péterrel, Hadik, 2013 - Fotó: Gordon Eszter

Irodalmi Szalon Esterházy Péterrel, Hadik, 2013 – Fotó: Gordon Eszter

A programok sűrűjében a Hadik történetének piros betűs napja lesz a szeptember 9, amikor hivatalos keretek között adják át Karinthy egykori törzshelyét a holnap törzsvendégeinek. Az eseményen először kínálják majd az itallap irodalmi koktéljait, a séf pedig konyhástól költözik ki a teraszra, hogy a vendégek szeme láttára készítse el specialitásait. Az alkalmi színpadon az Amoeba Band feat Simon Marci és a Magashegyi Underground akusztik játszik majd, de fellép Kemény Zsófi és Bárány Bence is.

A Hadik legújabb irodalmi programja, a Bookline Irodalmi Brunch szeptember 17-én jelentkezik először. Az esemény jelszava Irodalmat reggelire!, mivel a havonta jelentkező, szombat délelőtti rendezvényen a kortárs irodalmi élet szereplői beszélgetnek gasztrotrendekről, hagyományokról. Közben a Hadik séfje sürög majd a háttérben, hogy az irodalomra éhes vendégek a lehető legjobb szájízzel térjenek haza. Az első brunch vendége a harmadik regénye előtt álló népszerű író, újságíró Szily László lesz.

hadik_irodalmibrunch_cover

„Az átalakuló programkínálat újítása a Hadik Jazz Hétfő, amelyen első alkalommal szeptember 12-én vehetnek részt az érdeklődők. Újbudán régóta hiánycikk volt egy ilyen esemény, mert kulturális programokból bőven, de zenei eseményekből alig akad néhány. A terveink között szerepel még egy rendhagyó kreatív írás óra, ahol az újságírókat, marketingeseket szólítanánk meg és invitálnánk reklámszövegíró, névadó versenyekre, a legjobbakat pedig a kreatív szakma nagyjai értékelnék” – árulta el Ott Anna, a Hadik művészeti vezetője.

Szeptemberi programok:

09.07. 19.00 –    Emlékezés Esterházy Péterre

09.08. 19.00 –   Vadászszezon – Slam Poetry Bajnokság a Hadikban Závada Péter és Simon Márton szervezésében

09.09. 18:00 –    Hadik hivatalos nyitóbuli

09.12. 20.00 –    Hadik Jazz Hétfő

09.14. 19.00 –    Hadik Irodalmi Szalon: Újbuda vagányai

09.17. 11.00 –    Bookline Irodalmi Brunch Szily Lászlóval és Apor Bálint séffel

09.28. 19:00 –   Zeitgeist #6 Tömeg / Kommunikáció / Kultúra: D. Tóth Kriszta, Sebestyén Balázs, Uj Péter

, ,