Családi fesztivállal nyitja az évadot a Kolibri

Szeptember 3-án egész napos, ingyenes programmal és vidám vásári hangulattal várja a családokat a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház – immár huszonötödik alkalommal.

A jubileumi 25. Kolibri Fesztiválon a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai képviselői várják a közönséget reggeltől estig. A Jókai téren felállított, váltott színpadokon zajló ingyenes rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek a vendégfellépők a kicsik és nagyok szórakoztatására. Idén a veszprémi Kabóca Bábszínház, a miskolci Csodamalom Színház, a Majorka Színház, a pécsi MárkuSzínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház, valamint Écsi Gyöngyi mesemondóval a szlovákiai Árgyélus Színház vendégszerepel a fesztiválon. A házigazda Kolibri Színház a Kippkopp és Tipptopp című előadással készül. Az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a hagyományokhoz híven Vitéz László bábjáték automata várja a gyerekeket.

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál alapítója és a társulat egyik alapító tagja. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a Tatay Színház és a szombathelyi Mesebolt Bábszínház produkcióiban elevenedik meg. Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti.

A védnökséget ebben az évben a főváros humánterületért felelős főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovinczky Alexandra és Hassay Zsófia, Terézváros polgármester asszonya látják el.

A fesztivállal egy időben már megvásárolhatók az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek!

XXV. Kolibri Évadnyitó Fesztivál 2016 – műsor

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
, ,