ARMEL OPERA FESTIVAL a SZIGETEN – Varázsfuvola, crossymphony, karmesteri gyorstalpaló, és ARTE KÖZÖNSÉGDÍJ!

Az elmúlt öt nap során, 2016. augusztus 12-16. között minden este,19.00 órától találkozhatott a közönség az Armel Opera Festival interaktív és különleges programjaival a Hajógyári szigeten, hatalmas sikerrel.

Armel Opera Festival a Szigeten - Fotó: Kállai-Tóth Anett

Armel Opera Festival a Szigeten – Fotó: Kállai-Tóth Anett

Láthatóan örömmel töltötték el a különleges élmények azokat a látogatókat, akik esténként a Fidelio Classical és Jazz Színpad babzsákjain heverészve élték át a komolyzene, az opera és a kísérletezés izgalmas pillanatait.

A Sziget Fesztivál közönsége ovációval jutalmazta esténként az Alföldi Róbert által rendezett Mozart, A varázsfuvola c. operájának jeleneteit, a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek előadásában. Az opera a múlt évben került bemutatásra az Armel Opera Festivalon, és az ARTE Közönségdíját épp egy évvel ezelőtt kapta meg a Sziget Fesztiválon. A Varázsfuvola blokkot közös zenei improvizáció – BRING IT ON! – követte, amelyen lelkesen vett részt a nyitott és játékos közönség. A ritmusgyakorlat után sem lankadt a figyelem, így a CROSSYMPHONY is nagy sikert aratott, amelyen minden este más-más szólista lépett föl az Armel Szimfonikus Zenekarral.

A varázsfuvola - Fotó: Kállai-Tóth Anett

A varázsfuvola – Fotó: Kállai-Tóth Anett

Augusztus 12. Fekete Kovács Kornél – jazz,

Fekete Kovács Kornél - Fotó: Kállai-Tóth Anett

Fekete Kovács Kornél – Fotó: Kállai-Tóth Anett

Augusztus 13. Holdviola – elektro-folk,

Holdviola - Fotó: Kállai-Tóth Anett

Holdviola – Fotó: Kállai-Tóth Anett

Augusztus 14. Vidák Zsigmond – cigányzene,

Vidák Zsigmond és triója - Fotó: Kállai-Tóth Anett

Vidák Zsigmond és triója – Fotó: Kállai-Tóth Anett

Augusztus 15. Hien – popzene,

Hien - Fotó: Kállai-Tóth Anett

Hien – Fotó: Kállai-Tóth Anett

Augusztus 16. Szirtes Edina Mókus – világzene

Szirtes Edina Mókus - Fotó: Kállai-Tóth Anett

Szirtes Edina Mókus – Fotó: Kállai-Tóth Anett

Minden túlzás nélkül állítható, hogy a legnagyobb sikert idén is a Conduct me! – Legyél te is karmester – program aratta. A legelszántabb, karmesteri ambíciókat dédelgető fesztivállakók egy rövid gyorstalpalót követően kaptak lehetőséget az ARMEL Szimfonikus Zenekar vezénylésére, Vajda Gergely karmester, az Armel Opera Festival művészeti vezetőjének irányításával.

ARTE KÖZÖNSÉGDÍJ

A Sziget Fesztivál utolsó napján, augusztus 16-án, a közönség idén is tanúja lehetett egy különleges eseménynek, az ARTE Közönségdíj átadásának. A díjat minden évben az Armel Opera Festival öt új produkciójának egyike kapja. A közönség az Arte Concert weboldalán, idén június 27, és augusztus 10. között szavazhatott.

A szavazatok alapján a Szerb Nemzeti Színház – Novi Sad – produkciója, a The Omnibus Opera került ki győztesen.

A díjazott előadásról információk: http://armelfestival.org/julius-1/

Az opera az ARTE Concert weboldalán ez év végéig megtekinthető: http://concert.arte.tv/fr/omnibus-opera-larmel-opera-festival

A Sziget Fesztiválon az ARTE KÖZÖNSÉGDÍJAT a Szerb Nemzeti Színház képviseletében az előadás egyik kiváló énekese, Zeljko Andric vette át.

Zeljko Andric - Fotó: Kállai-Tóth Anett

Zeljko Andric – Fotó: Kállai-Tóth Anett

Az Armel Opera Festival gratulál a The Omnibus Opera alkotóinak, és szereplőinek a 2016-os ARTE KÖZÖNDÉGDÍJhoz, és külön köszöni az elmúlt öt napban a szigetlakók lelkes érdeklődését, közreműködését és szeretetét.

Web: armel.hu  | armelfestival.org | facebook.com/ArmelOpera

Forrás: Armel Opera Festival
,