Németh Géza képei Bécsben

A bécsi Rearte Gallery szeptemberi kiállításán három nemzet három művészének alkotásaiból válogat. A jordán származású tulajdonos, Abd A. Masoud és a bécsi születésű Ulrike Chladek mellett a harmadik alkotó Németh Géza, aki 2012-ben került kapcsolatba az osztrák galériával. A szeptember 9-én nyíló tárlat a friss alkotásokat mutatja be, ezért Németh Géza az utóbbi két évben készített akrilfestményeiből választotta ki az Ausztriában bemutatásra kerülő anyagot. A magyar képek stílusa, látásmódja így viszonylag egységes annak ellenére, hogy témájukat tekintve rendkívül széles skálán mozognak a tájképtől (Alkony) a spiritualitáson át (Szalmakrisztus) a fikcióig (Időhurok).

55ddc1de-1d8e-4da2-aaf4-c314b62fbf53

A kiállításnak további magyar vonatkozásai is vannak: az online katalógusban Wehner Tibor író, művészettörténész előszava olvasható, aki jelenkor művészetével foglalkozó tanulmányai publikálása mellett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen is tanít. A megnyitón pedig Pozsgai Attila zenél majd, aki jelenleg Eisenstadtban dolgozik zenetanárként és művészetterapeutaként.

A Rearte Gallery 2008-ban többek között azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget biztosítson a külföldi alkotók bécsi bemutatkozására, és fejlessze az interkulturális kapcsolatokat az osztrák művészvilágban. A megalapítása óta öt kontinensről 343 alkotónak biztosított megjelenési lehetőséget 67 kiállításon, bizonyítva ezzel, hogy a művészetben nincsenek határok, faji, vallási, nemi vagy más korlátok. Épp ellenkezőleg, a művészet egy olyan univerzális nyelv, amely mindezek felett áll – olvasható a Rearte Gallery honlapján.

A kiállítás címe: Three artists – three nations
Megnyitó: 2016. szeptember 9. (péntek) 19:00
Látogatható: 2016. szeptember 9-től 21-ig
Helyszín: Rearte Gallery | Spiesshammergasse 4., A-1120 Wien – Austria

A kiállítás online katalógusa:
https://issuu.com/gezanemeth/docs/rearte_exhib

Válogatás a Bécsben kiállított képekből:

Németh Géza - Alkony (forrás: Artézi Galéria)

Németh Géza – Alkony (forrás: Artézi Galéria)

Németh Géza - Charon holt lelket visz át a Styx folyón (forrás: Artézi Galéria)

Németh Géza – Charon holt lelket visz át a Styx folyón (forrás: Artézi Galéria)

Németh Géza - Időhurok (forrás: Artézi Galéria)

Németh Géza – Időhurok (forrás: Artézi Galéria)

Németh Géza - Szalmakrisztus (forrás: Artézi Galéria)

Németh Géza – Szalmakrisztus (forrás: Artézi Galéria)

Németh Géza - Vadászat (forrás: Artézi Galéria)

Németh Géza – Vadászat (forrás: Artézi Galéria)

Forrás: Artézi Galéria