Sikeres harmadik napot zárt az arTúr Fesztivál

Az esős idő ellenére is kimondható, hogy sikeres csütörtököt zárt az arTúr Fesztivál. A szervezők reagálva a meteorológiai jóslatokra a szabadtéri programokat a Közösségi Ház nagytermébe szervezték át.

IMG_2350

A délután Nagy János orgonaművész előadásával indult a Katolikus templomban, közben pedig a Pekingi Főnixek Művészeti Csoport gyermekei léptek a Közösségi Ház színpadára. Vendégeink első útja Mezőtúron a Városházára vezetett, ahol Batta Attila Viktor alpolgármester úr köszöntötte őket az Andrea teremben, majd körbevezette a csoportot az épületben. A Városháza megtekintése után a Pekingből érkezett delegáció egy kalligráfiát nyújtott át Mezőtúr Városának megköszönve a szíves vendéglátást. Útjuk ezután a Draskovits Kerámiagyűjteményhez vezetett, ahol személyesen a kiállítás gyűjtője Dr. Draskovits Dénes kalauzolta végig a csoportot a több száz kerámián. Majd a Badár Emlékházba mentek, ahonnan rengetek ajándéktárgyat szereztek be. Utolsó állomásként a Közösségi Ház következett, ahol 4 műsorszámmal kedveskedtek a mezőtúri közönségnek. Meghallgathattuk a pekingi citera hangját, részletet hallhattunk egy pekingi operából, táncos műsort hoztak városunkba 1000 karú Buddha néven, végül záró produkcióként a „Tavaszi szél vizet áraszt” kezdetű népdalt adták elő. A lélegzetelállító műsort Batta Attila Viktor alpolgármester úr köszönte meg, majd a csoport tagjai és kísérői egy ajándékcsomagot vehettek át Mezőtúr Város Önkormányzata és a szervező Mezőtúri Közművelődési és Sport KN Kft. köszönete jeléül.

IMG_2488IMG_2590

Később a Fourtissimo zenekar hozta el Hangszervarázs című gyermek interaktív műsorát, amelyben megjelent a Jégvarázs című rajzfilm két főszereplője Anna és Elza is. A gyermekek néhány dal erejéig a zenekar tagjaivá válhattak. Folytatásként Négyen az élen címmel léptek ismét színpadra, ahol már felnőtt műsort hoztak, melyben saját és feldolgozás dalok egyaránt szerepeltek. A közönség vastapssal köszönte meg a fergeteges koncertet.

Zárásként a Gondolj Rám című magyar játékfilm levetítése került pótlásra.

Pénteken a Református Templomkertbe és a Fesztiváltérre várjuk Önöket.

IMG_2875

Forrás: arTúr Fesztivál – Túri Vásár