Időutazás az ExperiDance táncosaival és Ganxsta Zolee-val, a kulisszák mögött Hernádi Judittal és Balatoni legendák – a Kultkikötő programajánlója az augusztus 20-i hétvégére

Az augusztus 20-i hétvége a lélegzetelállító élményeké a balatonföldvári Kultkikötőben! Az ExperiDance Társulat leglátványosabb koreográfiái egy estén, Ganxsta Zolee mint Nostradamus, Hernádi Judit egy világhírű történetben, és két elbűvölő gyerekelőadás – mindez a hosszú hétvégén a Kultkikötő színpadán!

Augusztus 18-án, csütörtökön a balatonföldvári Kultkikötő nézőit az ExperiDance Tánctársulat varázsolja el. A Grand Voyage: Nostradamus – Világok vándora igazi örömjáték, amely az ExperiDance-repertoár leglátványosabb koreográfiáit csavarja meg úgy, hogy a darab egy nagy időutazássá válik országokon át. A világkörüli út egyik hangulatfelelőse és idegenvezetője Ganxsta Zolee. A Földünk ezer arcát, sokszínű, csillogó és misztikummal teli világát bemutató tánc-show elrepíti a nézőket a világ legegzotikusabb tájaira Ausztráliától, Japántól és Indiától kezdve Brazílián és Amerikán át egészen Európa legszebb tájaiig, hogy a végén hőseink megérkezzenek Magyarországra. Kitűnő táncosok, Román Sándor látványos és mesteri koreográfiái valamint Ganxsta Zolee humora – mindez együtt teszi a szabadtéri ősbemutató estéjét kihagyhatatlan élménnyé!

ExperiDance Tánctársulat: Grand Voyage: Nostradamus – Világok vándora (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

ExperiDance Tánctársulat: Grand Voyage: Nostradamus – Világok vándora (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Augusztus 19-én, pénteken egy szellemes, izgalmas és csavaros történet kalauzolja a nézőket a színház különleges, szenvedélyekkel és intrikával teli világába. Mindezt fantasztikus színészek előadásában élvezhetik a Mindet Éváról nézői! A filmtörténet egyik leghíresebb alkotása most színpadon látható – nem is akármilyen rendezésben: az elsősorban színésznőként ismert Pelsőczy Réka egyedi látásmódját és zseniális humorát már jól ismeri a Kultkikötő közönsége többek között a Bagoly és cica vagy a Római vakáció című nagy sikerű előadásokból. A Mindent Éváról titkokkal teli története ezúttal a színházi világ kulisszái mögé viszi a nézőket. Az előadásban a színpad olyan óriásai mellett, mint Hernádi Judit, Kovács Patrícia és Szikszai Rémusz, fiatal tehetségek is feltűnnek. Aki szereti a fordulatos történeteket, és érdekli a színház világa, itt a helye a nézőtéren!

Orlai Produkció: Mindent Éváról (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Orlai Produkció: Mindent Éváról (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

A gyerekeket két szeretni való bábelőadás várja a hétvégén Földváron, Bogláron és Fenyvesen. A veszprémi Kabóca Bábszínház előadása, Az égig érő paszuly klasszikus magyar népmesék alapján írt történet, amelyben Jancsi, az éretlen és bizony néha mihaszna legény lusta kamaszból férfivá válik. A kalandos történet a kicsiket szólítja meg közvetlenül, de a család minden tagját egy igazán kedves élménnyel ajándékozza meg. A Kultkikötő saját produkciója, Szilas Miklós: Balatoni legendák – Helka és Kelén című mesés zenejátéka az ismert legendát öltözteti új köntösbe: a szépséges és kedves Helka királylány, a bátor, becsületes Kelén, a Balaton egyszerre jóságos és félelmetes kígyóhajú tündére, Sió, és a bölcs Rohan herceg történetét meséli el – ahogy még sose láthattuk!

Helka és Kelen (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

Szilas Miklós: Balatoni legendák – Helka és Kelen (fotó forrása: KULTKIKÖTŐ)

„Stekovics Gáspár néhol varázslatot művel: aligha láttunk fotón olyat, hogy valaki úgy tudja megmutatni a tó vizét, hogy az összetéveszthetetlenül a Balaton” – a balatonföldvári Kultkikötőben továbbra is megtekinthető a fotográfus KÉPPEL/ÍROTT/TÁJ című kiállítása.

Forrás: KULTKIKÖTŐ