Colour Starts – Színezd magad szabadra a Szigeten is!

A Hajógyári sziget minden évben egy hétre a szabadság szigetévé alakul. Ehhez járul hozzá idén augusztusban a Colour Stars csapatának legújabb kifestőkönyve, amely a Sziget Fesztiválon fellépő legnagyobb világsztárok mellett „szigetes” életképeket is bemutató Sziget To Go – Color your Way to Freedom! címen.

szigettigo2

A zenei fesztiválokon az összes zenei stílus megtalálható, a rajongó közönség elsősorban a zene szeretete és a közösségi élmények miatt utazik akár több ezer km-t is egyik városból a másikba. Az utazás alatt és a koncertek között azonban a fesztiválozók az olyan programokat és tevékenységeket keresik, amelyekkel kipihenhetik az esti bulik fáradalmait és egy időre kikapcsolhatják a külvilágot a tömegben. Erre kínál új lehetőséget ez a kifestőkönyv, amelyben mindenki olyanra színezheti az élményeit, amilyennek látta őket. Az idei Sziget alkalmat ad arra is, hogy megemlékezzünk David Bowie-ról és Prince-ről, akik korábban mindketten fellépői voltak a fesztiválnak. A Colour Stars a megemlékezéshez Bowie és Prince ikonikus jeleiből készített álarcokat, amiket mindenki magára öltve, egy kis időre kifejezheti tiszteletét az elhunyt zenészek előtt.

szigettigo3

A David Bowie emlékére készített Ziggy Stardust kifestő után a Sziget To Go már kiadó harmadik kiadványa. Az ezt megelőző Black in Time – shading book a sötétebb hangulatok és zenekarok kedvelőinek készült, nagy vonalakban bemutatva a rock- és popzene sötétebb árnyalatait képviselő előadókat. Az alkotók nem titkolt célja az volt, hogy a különböző kifogásokat keresők számára is lehetőséget teremtsenek a színezésre. A Black in Time-hoz ugyanis egy darab fekete ceruza vagy toll szükséges és máris életre kelnek a „fekete” sztárok a Black Sabbath tól kezdve a Cure-on át a Placebo-ig. A címben szereplő shading, azaz árnyékoló, satírozó könyv arra utal, hogy színes ceruza nélkül is bátran színezhetünk egy kicsit sötétebb tónusokkal. Minden kifestőhöz jár egy fekete ceruza is.

szigettogo1

szigettogo4

Az alkotó képzőművészek

Szabó Eszter Ágnes, Ilauszky Tamás és Gubán Vera

Szabó Eszter Ágnes képzőművészeti munkásságát nagyban meghatározza a divat és a popkultúra, illetve a „magas művészet” és a fogyasztói kultúra fogalomrendszere, hatásmechanizmusaik vizsgálata és integrált értelmezése. A Bowiet és Zalai Imrénét ábrázoló hímzett falvédő a „kispolgári pop” kategóriájába tartozhatna, (ha volna ilyen), mégis múzeumokban és galériákban kerül kiállításra, és mint önálló műalkotás rávilágít a pop műfajban kötelező szerializálás kérdésére is.

Szabó Eszter Ágnes munkái között számos kifejezetten nagy példányszámban sokszorosítható koncepció szerepel, melyek között cd-kiadás, superjuicepalackozás, sütimorzsa-csomagolás egyaránt megtalálható, s számos olyan projekt – köztük lekvárfőzés, utcai varrás –, ami nem szorítható kiállítótermi keretek közé. Különböző koncepcióival új csatornákat keres, amelyek a popzene működési mechanizmusához hasonlóan beépülnek a közönség életébe, illetve hatással vannak rá.

szigettogo5

Kapható:

A Sziget To Go – Color your Way to Freedom! megvásárolható a fesztivál hivatalos ajándékboltjában.

Aki már túl van az idei fesztiváljain, de szeretne még popsztárokkal találkozni, az a Balaton északi partján, a szentbékkállai Pegazusban, illetve Budapesten az Írók Boltjában is megtalálja a kifestőket.

www.facebook.com/Colour-Stars

plakat