Már forog a PAPPA PIA

A Duna-parton elszabadult a hangulat: július 11-én indult a hazai filmgyártás egyik nagy és különleges vállalkozása, amely egy már jól működő műfaj legjobb szakembereit hozza össze. A tízhetes forgatáson igazi sztárokkal, különleges tehetségű kezdőkkel, dallal, tánccal, tánckarral és kaszkadőrökkel készül a PAPPA PIA – romantikus komédia a 21. század mozinézőinek.

Pappa Pia sajtótájékoztató

Pappa Pia sajtótájékoztató

Pappa Pia sajtótájékoztató

Pappa Pia sajtótájékoztató

Pappa Pia sajtótájékoztató

Pappa Pia sajtótájékoztató

A film forgatókönyvét Divinyi Réka írta, a rendezést az évtizedek óta Amerikában dolgozó Csupó Gábor vállalta, a főbb szerepekben Szabó Kimmel TamásNagy FeróStohl AndrásReviczky Gábor valamint Ostorházi Bernadett játszik… és énekel.

A filmben egy sosem vénülő rockzenész meg az ő szélhámos természetű unokája próbál megmenteni egy öreg csónakházat, amelynek a helyén egy gátlástalan vállalkozó akar építkezni. A tízhetes forgatás, mely több mint 130 fős stábot foglalkoztat, szeptember közepéig tart.

Pappa Pia  jelenetfotó

Pappa Pia jelenetfotó

Pappa Pia jelenetfotó

Pappa Pia jelenetfotó

Pappa Pia jelenetfotó

Pappa Pia jelenetfotó

Hétfőn ötven vállalkozó kedvű újságíró testközelből figyelhette a film készültét: Hajós András vezetésével az egyik fő helyszínen, a Gubacsi-híd pesti hídfőjénél felépült díszletben nézhették meg, min nevetünk és hatódunk meg jövőre a mozikban – az alkotók az egyik táncjelenet előadásával és egy bulis társaságról szóló bulis filmhez illően igazi nagy bulival fogadták a sajtó képviselőit.

PAPPA PIA a tervek szerint 2017-ben kerül a hazai mozikba.

PAPPA PIA
Főszereplők: Szabó Kimmel Tamás, Nagy Feró, Ostorházi Bernadett, Stohl András,
Kováts Vera, Reviczky Gábor, Miller Dávid, Mózes András
Fényképezte: Tóth Zsolt. Írta: Divinyi Réka
Producerek: Tőzsér Attila és Kálomista Gábor
zene: a hetvenes évek legjobbjai
Rendezte: Csupó Gábor

Legyőzheti Dávid Góliátot? Állítólag igen, de aki biztosra megy, inkább ellene fogadjon. A kicsi és gyenge és pénztelen többnyire alulmarad, amikor szembeszáll valakivel, aki gazdagabb és hatalmasabb – és néhány nagyra nőtt, kopaszra borotvált alkalmazottja kíséri mindenhova.

Papi (Nagy Feró) a világ legkedvesebb nyugdíjas linkje, aki mindenkinek tartozik és csak a jókedvét ajánlhatja törlesztés helyett. Már laknia sincs hol, egy lepukkant Duna-parti csónakházban húzza meg magát. Ám szomszédja, egy menő szuperdiszkó tulajdonosa, Wizy (Stohl András) most ezt is elvenné tőle, hogy valami csilivili buliplázát építtessen a parton. Az öreg nem esik kétségbe, de fogalma sincs, mit csináljon, úgyhogy a bonyolultabb megoldást választja: segítséget kér az unokájától, Tomitól (Szabó Kimmel Tamás). A srác legalább olyan link, mint a nagyapja, viszont sokkal sármosabb – és habozás nélkül hívja a haverjait.

A pesti vagányok, bohémek és egyéb szélfútta figurák tarkabarka csapata szembeszáll Wizy zsoldosaival meg bombázó, de jéghideg alvezérével, és megkísérli a lehetetlent: a csónakházból átmenetileg romkocsmát varázsolnak, hogy összegyűjtsék a túléléshez szükséges összeget.

A kedvük jó, az esélyeik rosszak – de ha egy romantikus vígjátékban mindenki zenész és/vagy szerelmes, akkor bármi megtörténhet. És addig is szól néhány ismerős, mégis egészen átalakult sláger…

Forrás: Pappa Pia