Borra-Való együttes: szívhez szőlő

A megújult (basszusgitárossal bővült), dalait friss hangzásban tálaló Borra-Való együttessel augusztusban és szeptemberben számtalan helyen randevúzhat a nagyérdemű. Borünnepen, szüreti mulatságon, tófesztiválon vagy éppen betyárnapon.

BorraValo-8264[2]

A Borra-Való együttes (www.borra-valo.hu) nagysikerű balatoni „mini turnéja” után – zamárdi Rozé Fesztivál, Zánkai Borhét, Keszthelyi Borünnep – koncertjeivel már a szüretre szólít. Az augusztus 5-i zirci Bakonyi Betyár Napok és az augusztus 6-i beregdaróci Daróci Kenderes Napok rendezvényét követően az augusztus 7-i Neszmélyi Borünnepen muzsikál. Az „oroszlános” hónapban 14-én Zalán, 20-án a nőtincsi Tó Feszten, 27-én a Dunamocsi Burcsákfesztiválon is játszanak. A szőlőgyűjtő szeptemberben 10-én a nagykátai II. Tápió Feszt, illetve az abdai Hagyományőrző Szüreti és Bornap rendezvényén húzzák a talpalávalót, 17-én Dévaványán, 24-én pedig a csikóstőttősi Szüreti Fesztiválon fokozzák a jó hangulatot. Október a fővárosé: 1-én a Hegyvidéki Borfesztiválon, 22-én a Budapesti Kolbászfesztiválon szórakoztatják a közönséget.

Az együttes a közelmúltban új tagokkal bővült. A formációhoz csatlakozott Horváth György, aki többek között a Besh o Dromban gitározott, illetve a 2011-es X-faktor–első Kocsis Tibor Irány az élet lemezcím-adó dalának egyik szerzője. Szerepelt (a Monsoon nevű zenekarával) a 2012-es Eurovízió elődöntőjében is, később közreműködött Gyurcsík Tibor 2013-as eurovíziós szerzeményében. Az együttest erősíti továbbá Szőke Péter basszusgitáros is (V-Tech, Tóth Vera, Singh Viki, Odett és a Go Girls, Fehérvári Gábor Alfréd stb.). Az elismert zenészekből álló Borra-Való együttes friss felállása szerint így Almus „boszorkányos” énekét Lázár Zsigmond hegedűn, Horváth György gitáron, Szőke Péter basszusgitáron, Perger Guszty ütőhang­szereken kíséri.

A zenekar új klipje nagylemezük címadó szerzeménye, a népszerű kortársköltő, Lackfi János Asszony bora, ember bora című megzenésített bordala alapján (a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával) született. A kisfilmet Kiss Jenő rendezte, vágta és fényképezte, aki a zenekar Szivárványszín a világ című klipjét is dirigálta (Harmath Szabolcs és Harmath-Hodászi Klára zeneszerzők, valamint Duba Gábor szövegíró szerzeményét), és amelyet a tavaly szeptemberi premier óta több, mint 60.000-en láttak a YouTube-on.