"Láss ezer csodát*…" – félidőnél az Ördögkatlan Fesztivál

Szerző: Csikós Erzsébet, Tóth Judit Nikoletta

Harmadik napjához érkezett az Ördögkatlan Fesztivál, ahol a gyönyörű napos idő és a színes programkínálat folyamatosan forrón tartja a hangulatot. Az első este indításaként a karszalag felvevő bódé előtt kialakult „Káosz Amigos”* után hagyományosan a Quimby indította el a fesztiválprogramot.
Fotó: ArtNews.hu

Fotó: ArtNews.hu

Kiss Tibiék közel két órás energikus fellépése után egy különleges, mégis „quimbys” hangzásvilágú, sokféle zenei stílust ötvöző francia zenekar, a Le Skeleton Band varázsolt  el és perdített táncra bennünket.

Fotó: ArtNews.hu

Fotó: ArtNews.hu

A következő napon egy igazi színházi élmény várt a kultúrára nyitott közönségre. Ingmar Bergman Őszi szonáta című darabját tűzte műsorra a Mokos Pincészet, ahol a korábbi évekhez hasonlóan most is hosszú sorok kígyóztak bebocsátásra várva, de a kiválóan megszervezett beléptetésnek köszönhetően minden flottul ment. A darab a családi kapcsolatok mélyben meghúzódó és lassan felfedett motivációit és okait fejtegeti, amely a színészek hiteles játékán keresztül gondolkodásra és önvizsgálatra készteti a nézőit is. Az Udvaros Dorottya főszereplésével, a fővárosban, a Thália Színházban is elérhető előadást percekig tartó vastapssal jutalmazta a Katlan népe. Ha már a Mokosban járunk, mindenképpen érdemes Palkonya gyönyörű pincesorán egy sétát tennünk, vagy leheveredni a főbe és beszélgetésbe elegyedni a mindig nyitott helybéliekkel.

Fotó: ArtNews.hu

Fotó: ArtNews.hu

A rendszeresen járó, kulturált fesztiválbuszokkal jutottunk át Kisharsányba, ahol folytattuk esténket. A falu hangulatosan berendezett, több programot kínáló udvarházai után rajtunk kívül is több százan voltak kíváncsiak a kortárs írókból és zenészekből álló Rájátszás koncertjére, amelynek végét bevárva kezdett a Besh o droM zenekar Nagyharsányban, a focipálya nagyszínpadán.

Fotó: ArtNews.hu

Fotó: ArtNews.hu

Az általunk említett helyszínek és programok a mi ízlésünket tükrözik, a felsoroltakon kívül számos helyszínen, változatos időpontokban várják az érdeklődőket. A programokból kiválasztható saját „menünk” összeállítása a fantáziánkra és ízlésünkre van bízva. Aki nem hiszi, járjon utána… Egészen vasárnapig van rá lehetősége.

*A „Láss ezer csodát” és a „Káosz Amigos” sorok a Quimby zenekar számaiból lettek kiemelve.

http://www.ordogkatlan.hu/