Kpop World Fesztivál | 2016. július 29-31.

A Kpop World Fesztivál 2011-ben indult útjára és azóta világszerte meghódította a K-pop rajongókat. Magyarország idén 3. alkalommal került be a résztvevő országok közé. A programban a világ minden tájáról jelentkező tehetségek mutatják meg tánc-és énektudásukat, melyet kizárólag a koreai popzene inspirált.

A koreai popzene, vagyis a K-pop egyre népszerűbb a világon. A mára már külön műfajjá vált K-pop cover dance egyre több fiatalt ragad magával, ezáltal évről évre nő a versenyen resztvevők száma. A versenyre olyan táncos és énekes produkcióval lehetett jelentkezni, amiben az adott tánc, vagy ének előadása valamely koreai popzenei előadó dalát igyekszik a lehető legeredetibb módon reprodukálni.

A rendezvény budapesti középdöntője július 30-31. között zajlik az Arany10 Kultúrházban. Az idén beérkezett versenyzők videós pályázatai szakmai előzsűrizésen estek át, így végül 16 pályázó lesz az, aki megméretteti magát a középdöntő színpadán. A hazai forduló a tavalyi évhez hasonlóan három napot ölel fel.

Az első napot a résztvevők együtt töltik a Koreai Kulturális Központban. A szórakoztató és kulturális programok segítségével közelebb kerülhetnek az általuk szeretett világhoz és új barátságokra is szert tehetnek. Bár ez a nap nem nyilvános, az érdeklődők megtekinthetik a versenyzőket egy látványos flash mob keretein belül július 29-én, este 18 órától a Hősök Terén.

A verseny első napján a már említett 16 produkció mutatkozik be, majd közülük a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb 6 mérkőzhet meg másnap a győztesnek járó címért és trófeáért. A versenyen a legjobb eredményt elérő első 2 helyezett videója felkerül egy olyan online szavazós felületre, melyen a világ minden régiójának első 2 helyezettjei szintén láthatók. Az ott legjobbnak minősített szerencsés versenyzők lesznek azok, akik a Koreában zajló döntőn részt vehetnek és megküzdhetnek a csodás díjakért, valamint képviselhetik hazájukat egy húszezer fős tömeg és a kedvenc K-pop előadóik előtt.

A 2016-ban zajló budapesti középdöntő megszervezéséhez a magyarországi Koreai Kulturális Központ olyan hazai szervezetet kért fel együttműködő partnernek, mely tevékenysége során a hazai koreai popkultúra népszerűsítését eredményesen szolgálja. Így a teljes középdöntő minden szakaszának előkészületi, adminisztrációs, technikai, lebonyolítási, marketing és személyi feltételeinek biztosítására az Idolater szervezetét bízta meg.

A verseny hivatalos magyarországi honlapja: http://idolaterevents.com/

A verseny hivatalos közösségi oldala: https://www.facebook.com/kpopworldfestivalbudapest

A verseny hivatalos honlapja: http://kbsworld.kbs.co.kr/kpopfestival

kpopworld_poster2

Forrás: Koreai Kulturális Központ