Megnyílt a Crescendo Nyári Akadémia

2016. július 25-én megnyitotta kapuit Tokajban a 13. Crescendo Nyári Akadémia. Bár már 23-án elkezdődött az immár hagyománnyá vált Sostenuto nevű konferencia, melyre az akadémia tanárai meghívás alapján érkeztek, s melynek témája a Szentlélek, a kéthetes kurzus hivatalosan a hétfői nappal indult.

megnyitó - Fotó: Jonathan Bailey

Crescendo Nyári Akadémia megnyitó – Fotó: Jonathan Bailey

Beat és Airi Rink, a Crescendo International és a Nyári Akadémia igazgatói, valamint Füzesséryné Dudás Eszter, brácsaművész, az Ének a Nemzetekért Kulturális Alapítvány alapítója és a Crescendo Fesztivál igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, és ismertette a művészeti és lelki programot.

Janis Porietis - Fotó: Jonathan Bailey

Janis Porietis – Fotó: Jonathan Bailey

Az estet a Crescendo művésztanárai színesítették zenével: Janis Porietis, a Nyári Akadémia új, lett származású trombitatanárának fanfárja után Bretz Gábor énekes a Figaro házasságából énekelte Figaro C-dúr áriáját, Dallos Erika kíséretében. Majd Jozef Lupták szlovák csellóművész játszotta el saját darabját, melynek címe Dal szavak nélkül, illetve Johann Sebastian Bach Prelúdiumát a G-dúr csellószvitből.

Jozef Luptak - Fotó:  Jonathan Bailey

Jozef Lupták – Fotó: Jonathan Bailey

Posta György polgármester, valamint a Nyári Akadémiát harmadik éve befogadó Tokaji Ferenc Gimnázium igazgatónője, Molnárné Tóth Erika is köszöntötte a 2016-os Crescendo 40 országból összegyűlt 60 tanárát és 140 hallgatóját.

Dallos Erika, Bretz Gábor - Fotó:  Jonathan Bailey

Dallos Erika, Bretz Gábor – Fotó: Jonathan Bailey

Az elkövetkezendő két hét a szóló-, kamara és zenekari kurzusokról fog szólni. A mesterkurzusok zárásaképpen pedig számos ingyenesen látogatható koncertet hallhat a Tokajba érkező közönség a barokktól a jazzig, a kisebb tanszaki koncerttől a monumentális Dvořák IX. (Újvilág) szimfóniájáig.

Weboldal: www.crescendohungary.org
Facebook: https://www.facebook.com/crescendosummerinstitute

Forrás: Crescendo Nyári Akadémia