Könnyed francia bohémság a Budapest Parkban

Idén másodjára lép fel Budapesten a bájos, lenyűgöző hangú francia énekesnő, ZAZ, aki sanzonjaival szerettette meg magát a nagyvilággal. Most, július 22-én a Budapest Parkba érkezik mosolyfakasztó dalaival.

66022-1468840428-jazz_andrej

Isabelle Geffroy, azaz ZAZ Je Veux című dalával hódította meg Európát 2010-ben, egy évvel később sikerei elismeréseként pedig megkapta a Eurosonic European Border Breakers Awardját  is. Az énekesnő azóta keresztül-kasul bejárta a világot, dalaival mindenhol elhintve azt a csipetnyi francia életérzést, lezserséget, parfüm illatú cseppnyi eleganciát, ami Párizsra oly jellemző. Könnyedsége pedig talán a sok évnyi utcazenélésnek és az Izar-Adatz baszk varietécsoporttal való turnénak is köszönhető, akikkel karrierje kezdetén bejárta a világot.

ZAZ-nál a francia sanzonok jazz-zel és könnyed gitárszólamokkal párosulnak, egyfajta felszabadult örömzeneként csendülnek fel a francia nyelvű dalok, amik mosolyra görbítik a szájat és táncra hajlítják a lábat. A szelíden érces hangú énekesnő 2014-ben jelentette meg Paris című albumát, mely voltaképp egy szerelmi vallomás Párizsnak: a lemezen olyan jazz és sanzon klasszikusokat dolgozott fel, mint Édith Piaf vagy Maurice Chevailer dalai.

Az énekesnő legújabb kiadványa ’Sur la route’ címmel jelent meg idén tavasszal. A live CD és DVD csomag 93 ZAZ koncert hangulatát sűríti össze egy albummá, melyeket az énekesnő legutóbbi világkörüli turnéján készültek, melyen bejárta mind az öt kontinenst. Egyébként nem ez az első ZAZ élő lemez, 2011-ben a ’Sans tsu tsou Live Tour’ szintén a legjobb fellépései esszenciájaként jelent meg. Most azonban nem kell cd-ket vennünk, hogy átéljük milyen is egy igazi szívsimogató ZAZ koncert, július 22-én ugyanis az énekesnő koncertjén egy éjszakára úgy érezhetjük magunkat, mintha csak egy Szajna parti klubban mulatoznánk Párizsban – és ehhez csak a Budapest Parkig kell elmennünk.

További információk: https://www.facebook.com/events/203740433319458/