KGames: LEGYÉL TE IS RÉSZESE A KOREAI ESPORT ÉLMÉNYNEK!

League of Legends – Blade & Soul – Bajnokság – Előadás
2016.07.30. 11:00 | Koreai Kulturális Központ

Dél-Korea az esportot (elektronikus sport) illetően igazi nagyhatalomnak tekinthető világszinten. Egyike azon országoknak, ahol a kormány is óriási erőforrást fordít a terület fejlesztésére, a profi játékos elismert és megfizetett szakma, a PC Bang (“PC szoba”) jelenség olyan általános és elfogadott, akárcsak a kávézók és éttermek jelenléte, ahol egy sajtburger áránál jóval kevesebb összegért órákat tölthetnek a fiatalok kiváló technikai felszereltségű játéktermekben.

Kgames

A koreai fejlesztésű játékok megismertetése éppen olyan kiemelt állami projekt, akárcsak a koreai konyha ízeinek vagy a világszerte már milliókat meghódító K-pop, filmsorozatok és egyéb kulturális termékek exportja. Dél-Korea az esport területén is az élvonalban akar és tud is lenni, csakúgy mint bármelyik klasszikus sportágban. Olyan esportoló generáció képződött az elmúlt pár évben, ami sorra vezeti a ranglistákat, a legnépszerűbb videojátékokban egytől egyig koreai játékosok diktálják a tempót és a területet ismerők leginkább azon lepődnének meg, ha egy-egy világversenyen nem koreaiak végeznének az első helyen, legyen az Starcraft, League of Legends vagy Blade & Soul.

Ahhoz, hogy a modern Dél-Koreáról átfogó képet kapjunk, elengedhetetlen az esporttal is megismerkedni. Ezért a Koreai Kulturális Központ kiemelt éves projektjei között szerepel a koreai videójátékok és az esport kultúrájának bevezetése a magyar érdeklődők felé. Az új programsorozat a KGames elnevezést kapta és 2016. július 30-án mutatkozik be a Koreai Kulturális Központban.

A sorozatindító nyárközepi rendezvény középpontjában egy 16 csapatos League of Legends magyar bajnokság áll, melynek döntőjét élőben figyelhetik a nézők az E1 TV twitch csatornáján, valamint 60 szerencsés regisztrált néző a helyszínen. A verseny fődíja 75000 forintos pénzjutalom, a második helyezett pedig 25000 forinttal lesz gazdagabb. Emellett a látogatók 3 előadást hallgathatnak meg szakkomentátorainktól a koreai esport kultúráról, a League of Legends koreai helyzetéről és bajnokságairól. Az oktatótermekben dedikált Blade & Soul szobát alakítunk ki, ahol a Blade & Soul Hungary vezetőjétől hallhatunk érdekességeket a játékról.

A bajnokságra 16 csapat jelentkezését várjuk július 20-ig. A regisztráció a www.kgames.hu oldalon keresztül történik. A kvalifikációs mérkőzések július 23-án délután lesznek, melyeket élőben sugároz az E1 TV twitch csatornája.

Regisztráció versenyzők és nézők részére a következő linken, a megfelelő fülre kattintva: http://www.kgames.hu/

Honlap: http://www.kgames.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/KGameshu/
Twitch: https://www.twitch.tv/E1TVhu

Forrás: Koreai Kulturális Központ