Szárnyalás a mélyeken – kétnapos elektronikus zenei minifesztivál Orfűn

Hamarosan vaskos basszusok lepik el Orfűt, a Bass Camp kétnapos elektronikus zenei minifesztiválon csak olyan stílusokat felvonultatva, amit a legtöbb hazai rendezvény mellőz! A Bass Camp Orfű egy helyre gyűjti a régi remete réti mulatságok rajongóit, a drum’n’bass, a hip-hop, a tört ütemek és a basszusok szerelmeseit. A két nap alatt 8 külföldi fellépő és a hazai elektronikus zenei szcéna jelentős része fellép, hogy remek zenékre táncolhassunk a csillagok alatt, de persze a napközbeni programokból sem lesz hiány!

bass_camp

A Bass Camp Orfű rendhagyó a hazai felhozatalban. Családias környezetben, a már oly sokat látott Panoráma Kempingben a drum’n’basstől a trapen keresztül a hip-hopig rengeteg hazai és külföldi előadó vár majd az érdeklődőkre 4 színpadon, július 22-én és 23-án. A különböző zenei stílusok között az összekötő kapocs pedig a rengeteg basszus lesz, no és az, hogy rettentő jó arcok rajonganak értük.

Ugyan Bass Camp most lesz először, de a szellemisége régóta Pécshez kötődik, hisz a Rét-tér színpadon gyűlik majd össze az a DJ sereg is, mely egy évtizeden keresztül Remete rétre zarándokolt minden évben, hogy a térség egyik legjelentősebb drum’n’bass buliját prezentálja. Persze, a hazai előadók kapnak majd egy kis segítséget, hisz a két d’n’b nagyágyú, is ezen a színpadon fog pörgetni: 22-én, pénteken Scar, szombaton pedig Commix.

A Bassbin színpad vonultatja fel a garage, bass music, uk-funky és a szigetország house és techno hagyományait is ötvöző stílusokat, amiket nehéz pontosan meghatározni, de nem is az elnevezés a lényeg, hanem az, hogy mind energikusak, néhol kiszámíthatatlanok és természetesen a basszusokra helyezik a hangsúlyt. Rengeteg meglepetést tartogat a fesztivál, hisz a fellépők között találjuk a basszus-zenészek egyik meghatározó alakját, a londoni Dappát, Szlovákiából pedig Bad Mojo fog Orfűre érkezni.

A BC & Dubapest Soundsystem színpadon szintén egzotikus stílusokra számíthatunk. Itt a pörgős törtek, a footwork, a drum’n’bass mellett a reggae, a trap és a dubstep is előkerül a hip-hop legújabb iránycsapásaival együtt. Természetesen külföldi fellépő nélkül ez a helyszín sem marad – a lengyelországi Lux Familiar juke és footwork szettel készül, Shell Sport pedig egyenesen az Egyesült Államokból hoz trap különlegességeket. A negyedik színpad a fesztivál legmagasabb pontján a Chill Air, ahol lazább zenékre pihenhetünk. A több tucat hazai DJ mellett itt lép fel az iraki, a hip-hopot és az elektronikát ötvöző DJ MoCity is.

A magyarországi DJ-ket felsorolni is nehéz. A nagyágyúk, mint Palotai vagy Cadik mellett Pécs zenei életét meghatározó c0p, Czynky, Bergi, Sirmo, Szovjet, Acid, vagy épp az egy generációval később felbukkanó Boc és ddhd is itt lesz. A budapesti drum’n’bass és basszus-zenészek, mint Ren, Mentalien, Markov, Mheola, Savage is mind itt lesznek. Közben olyan újdonságokkal is találkozhatunk, mint DJ Bootsie külön a fesztiválra készített válogatása, vagy a Passed zenekar DJ szettje. Persze, a fellépők listája ennél sokkal-sokkal hosszabb, célszerű a fesztivál honlapjára vetni egy pillantást!

Érdemes lesz időben érkezni, hisz délutántól már szólni fog a zene. A szervezők célja, hogy a hazai trendekkel ellentétben már naplemente előtt elkezdődjön a buli, hogy az idilli környezetben a napszakok váltakozása is hozzáadjon a zenei élményekhez! Napközben a zene mellett off-programok tömkelegével üthetjük el az időt. Lemezbörze, az elektronikus zenéről szóló előadások, felnőttmegőrző, szervezett túrák várják az érdeklődőket, de a footwork táncverseny is igazán kecsegtetően hangzik!

Ha az Orfűre jutás miatt aggódna bárki, ne tegye. Napközben a Volán járatai gyakran járnak, éjszaka pedig Pécs és Orfű között a fesztivál különjáratai fognak közlekedni, a Bass Camp Taxik pedig fix árakon fogják a hétvégén az utasaikat várni.

Bővebben a fesztivál honlapján – basscamp.hu – vagy a facebook oldalán lehet tájékozódni, július 22-23-án pedig készüljetek, hisz Orfű szárnyalni fog a mélyeken!

Forrás: Bass Camp Orfű