Kihirdették a Tiéd a Margitsziget! fotópályázat győzteseit – A beérkezett alkotások legjobbjaiból kiállítás nyílt a víztoronyban

A Szabad Tér Színház által meghirdetett pályázatra jelentkezett 104 alkotó anyagából 5 képnek ítélt oda dobogós helyezést vagy különdíjat a Tiéd a Margitsziget! című fotópályázat szakmai zsűrije: Bán Teodóra fesztiváligazgató, Kaiser Ottó és Mervai Márk fotográfusok. A pályaművekből 40 alkotás került be a Margitszigeti Víztorony Visual Art galériájában megtekinthető Romantikus Margitsziget című kiállítás anyagába, amely szeptember végéig látogatható.

Oládi Péter: Fotó forrása: Szabad Tér Színház)

Oládi Péter: Backstég – Fotó forrása: Szabad Tér Színház

A Budapesti Nyári Fesztivált szervező Szabad Tér Színház pályázatának célja az ezerarcú főváros zöld szíveként emlegetett Margitsziget romantikájának újrafelfedezése és bemutatása volt. A pályázatra összesen 104 amatőr és profi fotós pályaműve érkezett be, amelyekből a szakmai zsűri – Bán Teodóra fesztiváligazgató, Kaiser Ottó és Mervai Márk fotográfusok – választotta ki a szerencsés nyerteseket. A díjátadón a zsűri elmondta, hogy a várakozáson felüli mennyiségű és jó anyagból nehezen válogattak, így végül a három dobogós hely mellett két különdíjat is kiosztottak.

A zsűri: Mervai Márk fotográfus, Bán Teodóra fesztiváligazgató, Kaiser Ottó fotográfus - Fotó: Geberle Berci - Forrás: Szabad Tér Színház

A zsűri: Mervai Márk fotográfus, Bán Teodóra fesztiváligazgató, Kaiser Ottó fotográfus – Fotó: Geberle Berci – Fotó forrása: Szabad Tér Színház

Az első helyezést Oládi Péter nyerte el a Backstég című alkotásával, a második helyen Cservenka Enikő Ködös reggel, Japánkert című képe végzett, a harmadik díjat Novák Rudolf érdemelte ki a című fotóval. A különdíjasok alkotásain állatok szerepelnek: Kovács Imre Szerelmi együttállás című fotográfiáján a Duna vizén összebújó kócsagok, Szendrei Gábor Új szobor a Margitszigeten képén egy vizsla látható.

Cservenka Enikő: Ködös reggel, Japánkert - Forrás: Szabad Tér Színház

Cservenka Enikő: Ködös reggel, Japánkert – Fotó forrása: Szabad Tér Színház

A beérkezett alkotásokból összesen negyvenet választott ki a zsűri bemutatásra, amelyekből Romantikus Margitsziget címmel kiállítás nyílt a Margitszigeti Víztorony Visual Art galériájában. A cél az volt, hogy az összeállítás minél több tehetség alkotásán keresztül mutassa be a Margitsziget sajátosságait, életképeit, különleges hangulatát.

A zsúri és a díjazottak - Fotó: Geberle Berci - Fotó forrása: Szabad Tér Színház

A zsűri és a díjazottak – Fotó: Geberle Berci – Fotó forrása: Szabad Tér Színház

A kiállítás minden nap 11 és 19 óra között látogatható, kivételt képeznek ez alól azok a hétvégi napok, amikor a Budapesti Nyári Fesztivál előadásainak jeggyel rendelkező vendégei a szünetig látogathatják. A Romantikus Margitsziget mellett idén is többféle kiállítás várja az érdeklődőket a Szabadtéri Színpadnál: a víztoronyban az OSZMI Táncarchívumából válogatott tánctörténeti anyag Táncoló Margitsziget címmel, amely a margitszigeti táncelőadások történetéből mutat be kuriózumokat. Szerelmes párok, szerelmes bábok címmel bábkiállítás látható a Budapest Bábszínház gyűjteményéből a víztorony udvarán. Szőke Gábor Miklós Ugró oroszlán című szoborinstallációja pedig a fesztivál idei ikonjaként a színpad bejáratát őrző látványos attrakció.

Novák Rudolf: Szombati csúcs - Forrás: Szabad Tér Színház

Novák Rudolf: Szombati csúcs – Forrás: Szabad Tér Színház

Bővebb információ: www.szabadter.hu

Forrás: Szabad Tér Színház
,