Ingyenes kortárstánc-workshopot szervez a Közép-Európa Táncszínház

Július 18. és 22. közt intenzív kortárstánc-workshopot szervez a KET fiatal, pályakezdő táncosok részére. A jelentkezéseket július 10-ig várják.

A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően és négy intézmény (Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej; Krakowski Teatr Tańca; Akademie múzických umění v Praze; Közép-Európa Táncszínház) összefogásának eredményeként jött létre az a program, melynek keretében 4 országban szerveznek térítésmentes tánckurzust fiatal, pályakezdő táncművészek részére. A képzés vezetői Eryk Makohon (PL), Eva Lackova (SK), Mirka Eliasova (CZ) és Kun Attila (HU). A program a budapesti Közép-európai Kortárstánc Oktatási Konferenciát követően alakult ki, melyet 2016. április 4-7 között szerveztek meg.

Kun Attila és Eva Jaczova a Tánckonzervatóriumban - Fotó forrása: KET

Kun Attila az Eva Jaczova Tánckonzervatóriumban oktatott – Fotó forrása: KET

A program során az oktatók mind a négy országban egy egyhetes kurzust tartanak. Elsőként Pozsonyban, az Eva Jaczova Tánckonzervatóriumban tartottak workshopot, legközelebb július 11-től Krakkóban, július 18-tól Budapesten, majd végül Prágában lesz lehetőségük a hivatásos társulatnál még nem dolgozó fiatal táncművészeknek, hogy tudásukat bővítsék, elmélyítsék.

A július 18-án induló budapesti workshopon a részvétel ingyenes. Az órák külön-külön nem látogathatók, jelentkezni a teljes hét programjára lehet.
A szakmai önéletrajzzal ellátott jelentkezéseket a teketreni@cedt.hu címre várják. A jelentkezők közül az oktatók választják ki a résztvevőket.

Az oktatók az áprilisi konferencia után (fotó forrása: KET)

Az oktatók az áprilisi konferencia után (fotó forrása: KET)

Az órák helyszíne: Műhely Alapítvány 200-as terem, Jurányi Inkubátorház

Az oktatás nyelve angol.

Jelentkezési határidő: 2016. július 10.

A teljes program a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával jön létre.

www.cedt.hu
www.v4ydt.com
https://www.facebook.com/events/100818350353748

Forrás: Közép-Európa Táncszínház